enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4740
EURO
34,7548
ALTIN
2.476,37
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Çiftçi Birbirini Mi Yiyecek

Çiftçi Birbirini Mi Yiyecek
26.09.2017
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Alaşehir’de yapılacak üzüm mitingi öncesinde yaptığı açıklamada, “Ürettiği ürünler para etmeyen çiftçiler birbirlerini mi yiyecek?” sorusunu sordu.

Fındık üreticilerinin ardından üzüm üreticileri de ürünleri para etmediği gerekçesi ile ayaklanıyor. Geçtiğimiz günlerde tepkilerini fındık ağaçlarını sökerek ve miting yaparak gösteren fındık üreticilerinin ardından üzüm üreticileri de seslerini yükseltmeye başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile fındık üreticilerine destek amacıyla yapılan mitingin ardından bu kez de 28 Eylül’de Alaşehir’de üzüm üreticileri miting için bir araya geliyor.

“KÖYLÜ EFENDİLİKTEN ÇIKTI KÖLE OLDU”

Sıkıntılarını hükümete duyurmaya çalışacak üzüm üreticilerinin yaşadığı darboğazdan en çok etkilenen kesimin başında Denizli’deki üreticiler geliyor. Verdiği önerge ve çalışmaları ile takdir toplayan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı da miting öncesinde üzüm üreticilerinin durumuna dikkat çekti. Köylü milletin efendisi iken şimdi birilerinin kölesi durumuna geldiğini anlatan Basmacı, “Başta Denizli olarak üzere Ege Bölgesi’ndeki önemli üzüm üreticileri verdiklerinin karşılığını alamamaktadır. Hükümet kanadından kimse onların sesini duymuyor. Biz de mitinglerle onlara destek olarak seslerinin Ankara’ya ulaşmasına yardımcı oluyoruz” dedi.

“KISIK SESLERİN SESİYİZ”

“Tarlada emek veren üreticilerimizin ürünleri artık para etmiyor” diyen Basmacı, “Bunu kendileri de milletimiz de biliyor. Tek bilmeyen ise her şeyi tozpembe gösteren hükümet kanadı. Biz haklının yanında yer almaya devam edeceğiz. 28 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımı ile Alaşehir’de gerçekleşecek mitingde üzüm üreticilerimiz ile kol kola olmaya devam edeceğiz. Biz kısık seslerin sesleri olmaya devam edeceğiz. Haksızlıkların karşısında dimdik duran yine biz olacağız. ” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.