enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4929
EURO
34,9499
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

DENİZLİ’DE 10 EKİM ANMASI

DENİZLİ’DE 10 EKİM ANMASI
11.10.2017
A+
A-

Denizli’de Barış Güvercinleri Anıldı

Denizli’de Emek ve Demokrasi güçlerinin çağrısıyla 10 Ekim  katliamında yaşamını yitiren 102 insan için basın açıklaması ve anma töreni yapıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından barış talebiyle yola çıkan, 102 insanın yaşamını yitirdiği, Türkiye tarihinin en acımasız, en vahşi katliamlarından biri olan 10 Ekim katliamının 2. yılında Denizli’de basın açıklaması ve anma töreni yapıldı. Basın açıklaması ve anma sendikaların, meslek odalarının, gençlerin, Gökhan AKMAN’ın ailesinin ve bir çok kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Basın açıklaması için toplanan kitle adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet DEDE yaptı.

Katliamı Önleyebilecek Olanlar Hala Görevi Başında

10 Ekim katliamının insani değerlerini yitirmemiş bir çok insanın yüreklerini yaktığını ve içini acıttığını belirten DEDE, 2. yıl vesilesiyle yapılan anma törenlerine saldıranların kimin tarafında olduklarını bir kez daha belli ettiklerini söyledi. DEDE “10 Ekim katliamını planlayarak yapanlar da, önceden aldıkları halde hiçbir önlem almayıp, katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katiller tespit edilmiş ancak, katliamın yaşanmasında ihmali olanlar, katliamı önleyebilecekken, kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başındadır. Asıl sorumluların korunmasına ve yaşanan katliamın üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Demokrasicilik Oynamak

DEDE, demokrasiyi yok etmeye çalışan darbe girişimi önlenirken alınan önlemlerin demokrasiyi yok etmeye yönelik olmaması gerektiğini, demokrasinin önünü açması gerektiğini vurguladı. Gazeteleri, televizyonları, radyoları susturarak, demokratik eylemleri engelleyerek demokrasinin kurulamayacağını, bu durumun demokrasicilik oynamak olduğunu belirtti.

Katliamın 2. yıl dönümünde kaybedilen 102 barış güvercinine verilen sözü tutacaklarını ve darbeci zihniyete inat, emek, demokrasi, barış mücadelesini daha da ileri taşıyacaklarını söyledi.

Barışı Tesis Edene Kadar Vazgeçmeyeceğiz

Basın açıklaması sloganlarla alkışlarla sonlandı ve anma törenine geçildi. 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren Gökhan AKMAN anısına hazırlanan “Yerçekimli Karanfil \ Gökhan Akman” adlı belgesel gösterimi yapıldı. Gösterimden önce Makine Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet SARICA konuşma yaptı. En zor günlerinden birini yaşadıklarını ifade eden SARICA, Gökhan Akman’ın makine mühendisliği öğrencisi olduğunu, kendisinin meslektaş adayı olduğunu ve barışı, demokrasiyi tesis edene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

 

Mükerrem Yollu \ Denizli

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.