enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizli’de Hangi İlçe Belediye Başkanı Hangi Partiden?

31 Mart seçimlerinin ardından il ve ilçelerin belediye başkanları belli oldu. Peki ama Denizli’de hangi belediye başkanı hangi partiden biliyor musunuz? İşte 31 Mart 2019 YSK seçim sonuçlarına göre Denizli ve ilçelerinde kazanan belediye başkanları ve partileri..

Denizli’de Hangi İlçe Belediye Başkanı Hangi Partiden?
A+
A-

31 Mart Yerel Seçimleri birçok ilde olduğu gibi Denizli ve ilçelerinde de büyük bir rekabet yaşandı. Bu rekabetin ardından Denizli’de birçok ilçede belediye başkanı ve parti değişikliği yaşandı. Peki Denizli’de hangi ilçelerde hangi belediye başkanı hangi partiden seçimi kazandı?

Denizli’de Hangi ilçe belediye başkanı hangi partiden sorusunun yanıtı haberimizde..

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Osman ZOLAN – AK Parti

1964 yılında Denizli’nin Tavas İlçesi’nde doğan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk öğrenimini Tavas-Garipköy’de, orta ve lise eğitimini ise Isparta – Gönen Öğretmen Lisesi’nde yaptı. Akademik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Başkan Zolan, Denizli Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yaptı. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nde Denizli Belediye Meclis üyeliğine seçilen Başkan Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 16 Mart 2011 tarihinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Başkan Zolan, 30 Mart 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Başkan Zolan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Acıpayam Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Dr.  Hulusi Şevkan – AK Parti

1963 yılında Burdur’un Yeşilova ilçesine bağlı Horuz köyünde dünyaya gelen Şevkan; ilkokulu Horuz’da bitirdi.

İlkokul eğitimini tamamladıktan sonra iki yıl Fransa’da ikamet eden Dr. Hulusi Şevkan Ortaokul eğitimini Nazilli’de devam etti.

1978 yılında da Acıpayam Lisesine başlayan Şevkan, 1981 yılında mezun olup Samsun Yüksek Öğretmen Okuluna gitti. Azimli çalışmalarının neticesinde bir yıl sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak Diyarbakır’a gitti.

1988 yılında Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Hulusi Şevkan, iki buçuk yıllık şark hizmetinden sonra Acıpayam ilçesine bağlı Dodurgalar Beldesinde göreve başladı. Dodurgalar’da beş yıla yakın görev yaptıktan sonra on üç yıl kesintisiz Acıpayam halkına hizmet vereceği Acıpayam Devlet Hastanesi Acil Polikliniğine atandı.

Bir hizmet adamı olarak dile getirilen Dr. Hulusi Şevkan Acıpayam halkına karşı sorumluluklarının daha fazla olduğunu hissederek 2009 yılında yapılan mahalli seçimlerde Acıpayam Belediye Başkanlığına aday oldu.

Şevkan, seçimlerde Acıpayam Belediyesi başkanı oldu. 2009 Mart ayından bu yana  başkanlık görevini yürüten Dr. Hulusi Şevkan evli ve iki çocuk babası.

Babadağ Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Ali Atlı – CHP

Ali Atlı, 1976 yılında Denizli’nin Babadağ ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Babadağ’da, üniversite öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1998 yılında perakende sektöründe hizmet veriyor. Atlı, birçok sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı.

Ali Atlı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP tarafından aday gösterilerek, Babadağ’ın yeni belediye başkanı oldu.

Baklan Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Yusuf Gülsever – AK Parti

Baklan Belediye Başkan Adayı Yusuf Gülsever 1953 yılında Baklan Kavaklar köyünde doğdu. Yükseköğrenimini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde tamamladı. 1973-1974 yıllarında Çal Yukarı Seyit Köyü İmam ve Hatibi 1977-1981 yıllarında Erzurum ve Denizli illerinde Bayındırlık Müdürü 1981-1982 yıllarında Ankara Mamak Muhabere Okulu Yedek Subaylığı 1983-1989 yıllarında Muğla Dalaman ve Sivas Ulaş ilçelerinde Tarım İşletmeleri Müdürlüğü 1989-1991 yıllarında Denizli ve Tokat illerinde Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü 1991-2002 yıllarında Denizli Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü 2002-2012 yıllarında Denizli Tarım İl Müdürü 2012-2013 yıllan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 30 Mart 2014 tarihi itibariyle Denizli Baklan İlçe Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Bekilli Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Mehmet Çoban  – AK Parti

1967 yılında Bekilli ilçesinde doğdu. İlk, ortaokul ve lise tahsilini Bekilli’de tamamladıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi, Fizik Öğretmenliği bölümünden 1990 yılında mezun olup sırasıyla Kütahya-Gediz, Zonguldak-Ereğli ilçelerinde 8 yıl görev yaptı. 2000 yılında Bekilli 30 Ağustos Ortaokulunda göreve başladı. İlçede 3 yıllık öğretmenlik görevinden sonra 15 yıl sırasıyla müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2016 yılında ilçede Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine başladı. Bekilli’de 1 Aralık 2018 tarihinde Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevinden istifa etti.

Görev yaptığı sure zarfında birçok takdir ve başarı belgesiyle ödüllendirildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Beyağaç Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Mustafa Akçay – AK Parti

Mustafa Akçay, 1968 yılında Beyağaç’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Beyağaç’ta tamamladı. Lise eğitiminin ardından Gazi Üniversitesi Kırşehir Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü’nü, Anadolu Üniversitesi Eskişehir Eğitim Fakültesi’ni ve Anadolu Üniversitesi Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 6 yıl kamu ve özel sektör kuruluşlarının değişik kademelerinde çalıştıktan sonra 1993 yılında serbest muhasebeci olarak kendi işyerini kurdu. 2007 yılında ise serbest muhasebeci mali müşavir oldu. 2009 yılında yapılan mahalli seçimlerde Beyağaç Belediye Başkanlığı’na seçildi. İngilizce bilen Akçay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bozkurt Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Birsen Çelik – CHP

Birsen Çelik, 1958 yılında Denizli’de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Denizli’de tamamladı. Üniversite eğitimine Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde devam etti.
 

1981 yılında üniversiteden mezun olan Birsen Çelik, üniversite öğreniminden hemen sonra 1981’de Bozkurt ilçesinde kendi eczanesini açarak mesleğe başladı.

2 dönem Denizli Eczacı Odası yönetim kurulunda çalıştı ve aynı zaman da siyasete atıldı. Bozkurt CHP İlçe Örgütüne katılan Çelik, daha sonra 2 dönem Denizli CHP İl Yönetiminde çalıştı.

Bu yıllarda Birsen Çelik, Bozkurt ADD Yöneticiliği, Hambatlılar Derneği Kurucu Üyeliği, ÇYDD Üyeliği gibi pek çok sivil toplum örgütünde yer aldı. CHP milletvekili adayı oldu.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Bozkurt Belediye Başkanı seçildi. Denizli Bozkurt’un mevcut belediye başkanı Birsen Çelik, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den yeniden aday gösterilecek seçimi kazandı.

Evli ve 2 çocuk annesi

Buldan Belediye Başkanı Hangi Partiden? 

Mustafa ŞEVİK – MHP

1965 yılında Buldan’da doğdu. İlkokulu Dört Eylül İlkokulunda, Ortaokulu Akın Lisesi’nde okudu. 14 yaşında Almanya’ya ailesinin yanına gitti. 24 yıl Almanya’da yaşadı. Çok uluslu bir Alman okulunda lise tahsili gördü. İki yıl Endüstriyel İşletme okudu. İş hayatına atıldı, özel sektörde çalıştı.

2000 yılında yurda geri dönen Şevik, 29 Mart 2004 yerel seçimlerinde birinci sıradan Buldan meclis üyesi olarak seçildi. 3.5 yıl belediye meclis üyeliği yaptı. 2007 genel seçimleri için istifa eden önceki Belediye Başkanının yerine Buldan Belediye Başkanlığını görevine getirildi.

2009 yılında doğrudan belediye başkan adayı olarak seçimlere girdi.

Çal Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Fethi AKCAN – MHP

Fethi Akcan, 14 Şubat 1971 yılında Denizli Çal ilçesi Dağmarmara köyünde dünyaya geldi.İlkokulu Dağmarmara köyünde, Ortaokulu Çal Süller İmam hatip Ortaokulunda, Lise öğrenimini ise Çal Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünde tamamladı.

1991 yılında Türkiye Elektrik Kurumunda göreve başladı.1993 yılında Türkiye Elektrik Kurumu Baklan ilçe şefi olarak atandı.1996 yılında Çal, Baklan ve Bekilli ilçeleri elektrik dağıtım şefliği birleştirilerek Çal ilçe şefliği görevine getirildi.2009 yılına kadar bu görevi sürdürdü.5 Ekim 2009 tarihinde Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. Yatırım Müdürlüğü’ne atandı.

Aydem Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sistem İşletme Grup Müdürlüğü Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümünde Sistem Uzmanı olarak görev yapmıştır.

Evli olup Mehmet Alperen ve Emir Tuna isminde iki çocuk babasıdır.

Çameli Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Cengiz ARSLAN –  AK Parti

1972 yılında Çameli ilçesi Kızılkaya köyünde dünyaya geldi. 
İlk okulu Kızılkaya İlköğretim okulu, ortaokulu Çameli Ortaokulu’nda okudu. 1990 yılında, Denizli Endüstri Meslek Lisesi, elektrik bölümünden mezun olup hemen iş hayatına atıldı. 
İlk olarak Küçüker tekstil serbest piyasada çalıştıktan sonra, 1991 yılında T.E.K da teknisyen olarak göreve başladı. 1992 yılında ilçe işletme sorumlusu olarak idarecilik hayatıma başladı. 

1994 yılında T.E.K nun bölünmesiyle TEDAŞ elektrik dağıtım A.Ş de aynı ünvan ile çalışmaya devam etti.

Çardak Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Hüsnü YILMAZ – AK Parti

İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimini 1973,-1984 yılları arasında Acıpayam’da tamamladı. 1984 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesini kazandı. 1989 yılında mezun oldu. 1990 yılında askerlik görevini yerine getirdi. 1992 yılında Acıpayam Tarım İşletmesinde Veteriner Hekim olarak mesleğe başlayan Yılmaz, daha sonra Acıpayam Yem fabrikasında çalışmaya başladı. 1995 yılı Nisan ayına kadar burada İşletme Müdürlüğü yaptı. 1997 yılında Acıpayam Alaattin Belediyesi’nde veteriner hekim olarak çalıştı. Daha sonra Çardak Belediyesi’nde görevine devam etti.2005 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı veteriner hekim olarak çalışma hayatına devam etti. 2008 yılından bu yana Çardak İlçe ve Tarım Müdürlüğü’nde İlçe Müdürü olarak görev yapmaktadır

Çivril Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Niyazi VURAL – AK Parti

Niyazi Vural 1976 Denizli Çivril ilçesinde doğdu. İlkokulu Çivril’de tamamlayan Vural, Ortaokul ve Lise öğrenimini Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2002 yılında Ak Parti Çivril İlçe Yönetiminde görev alan Vural, 2003 yılında İlçe Başkanı olarak görev aldı. 2007 yılında 7.sıra Denizli Milletvekili adayı oldu. 2008 yılında İlçe Başkanı olarak görevine devam etti ve 2014 Yerel Yönetim Seçimlerinde Çivril Belediye Meclis Üyesi olarak Çivril ilçesine hizmet vermeye başladı. Mezun olmasından bu yana serbest avukatlık olarak çalışan Vural, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Güney Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Halil AYHAN – AK Parti

Halil Ayhan, 1961 yılında Güney’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Güney’de tamamladı.

1985 Yılında Güney Mal Müdürlüğün’de  memuriyete başladı Memuriyet döneminde İlçe sorunları ile ilgilenip İlçe halkı ile her zaman iç içe oldu,1994 Yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Güney Belediye Başkanlığına seçildi ve bir dönem belediye başkanlığı yaptı.

Görev taptığı süre çerisinde İlçemizin pekçok önemli sorununu  çözüme kavuşturdu. Belediye Başkanlığı görevi sonrasında ticarete atıldım, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Güney İlçesi Belediye Başkanlığına seçildi.

Honaz Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Yüksel KEPENEK – CHP

Yüksel Kepenk, 1966 yılında Denizli’nin Honaz ilçesinde doğdu. İlk ve orta okulu Honaz’da, liseyi Denizli’de okudu. Ankara Üniversitesi Eğitim Ekonomisi ve Planlaması Bölümü’nü lisans düzeyinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden ekonomi-planlama alanında master derecesi aldı. 1992 yılından itibaren Pamukkale Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapıyor. Eğitim fakültesi Honaz Meslek Yüksekokulu ve Spor Bilimleri Fakültesi’nde idari görevlerde bulundu.

Kepenek, evli ve bir çocuk babasıdır.

Kale Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Mehmet Salih SAĞINÇ – AK Parti

1979 yılında Denizli’nin Kale ilçesinde doğdu.

1996 yılında Nazilli Lisesi’nden mezun olduktan sonra; 1999 yılında Celal Bayar Üniversitesi, 2003 yılında da Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden mezun oldu.

2009-2014 yılları arasında Kale ilçesine bağlı Gölbaşı Belediye Başkanlığı yaptı.

2018 yılında Denizli’nin Kale ilçesinde, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın yerine getirilmiştir.

Sarayköy Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Ahmet Necati ÖZBAŞ – AK Parti

1971 yılında Sarayköy ‘ de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sarayköy ‘ de tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.Sarayköy ‘ de aile şirketlerinin başına geçti. AK Parti ile başlayan siyaset hayatında 2004 – 2008 ve 2012 – 2013 yılları arasında Ak Parti İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İyi derecede İngilizce bilen Özbaş ,evli ve 2 çocuk babasıdır.

Merkezefendi Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Şeniz DOĞAN – CHP

Şeniz Doğan, 1980 yılında Denizli Bekilli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul’da hukuk okuyan Doğan, Londra’da dil eğitimi aldı.
2005 yılından bu yana avukatlık yapan Şeniz Doğan, sırasıyla CHP gençlik kollarında, ilçe yöneticiliğinde, belediye meclis üyeliğinde görev aldı. 2018 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde milletvekili adayı oldu.
Şeniz Doğan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP tarafından Merkezefendi Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ve seçimi kazanarak belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştur.
Doğan, evli ve 1 çocuk annesidir.

Pamukkale Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Avni ÖRKİ – AK Parti

Denizli’nin Tavas ilçesinden olan babasının memuriyet görevini yaptığı İzmir’in Menemen ilçesinde doğdu. İlköğretimini burada tamamladıktan sonra Devlet Parasız yatılı sınavları ile Denizli İmam Hatip Lisesini kazanarak 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Hukuk Fakültesindeki öğrenciliği sırasında “ Birleşik Hukukçular Kulübü” nü kurdu. Hukuk Fakültesinden mezun olduğu 2003 yılında Avukatlık stajına tamamlamasının ardından kendi bürosunda serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

Örki, eş zamanlı olarak çeşitli dershanelerde hukuk ve vatandaşlık derslerinde eğiticilikte yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli eğitim ve seminerlere katılan Örki, 2006 yılında bir grup avukatla birlikte kurulan Emel Hukuk Derneğinin Genel Sekreterlik ve Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürüttü. Bu mesleki çalışmamalarının yanı sıra Örki, Denizlide, Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi, Denizli Gençlik Konseyi, Aktepe’yi Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği, Aktepespor Kulübü Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alarak birçok sosyal sorumluluk projesinin uygulayıcısı oldu.

2007 Yılında Ak Parti Denizli İl Gençli Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevi ile teşkilat çalışmalarına başlayan Örki, Merkez İlçe Kongresinde yedek yönetim kurulu üyeliğine seçilen Örki, bu görevinden 2009 yerel seçimlerinde Denizli İl Genel Meclisi adaylığı için ayrıldı ve merkez ilçe 5. sıra adayı olarak seçimlere katıldı. 2009 Yılında yapılan İl kongresi ile il Yönetim Kurulu’na seçilen Örki bu görevleriyle birlikte Ak Parti adına “ Denizli 3. Bölge İlçe Seçim Kurulu üyeliği ” ve “ Denizli Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği” görevlerinde bulundu. 2007 yılında Dr. Nur Örki ile evlenen Örki’nin 2 yaşında Asım Vehbi adında birde oğlu var.

Serinhisar Belediye Başkanı Hangi Partiden

Hüseyin GEMİ – CHP

Hüseyin Gemi, 1963 yılında Denizli’nin Serinhisar ilçesinin Kızılhisar köyünde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Kızılhisarda, lise öğrenimini ise Acıpayam Ticaret Meslek Lisesi’nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi’nde yüksek öğrenimini tamamlayan Gemi, 1984 yılından 2014 yılına kadar Serinhisar’da mali müşavirlik yaptı.

1995-2003 yılları arasında Serinhisar’da CHP İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2004 ve 2009 yılları arasında CHP’den aday gösterilen Gemi, ilçede seçilerek 2 dönem belediye başkanlığı yaptı.

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde yeniden partisi tarafından aday gösterilen Gemi, bir dönem Ak Partili adaya kaptırdığı koltuğu geri alarak güven tazeleyen Gemi, yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

Gemi, evli ve üç çocuk babasıdır.

Tavas Belediye Başkanı Hangi Partiden

Hüseyin İNAMLIK – AK Parti

1973 yılında Tavas’ta doğdu. 1995 yılında Osman Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun oldu. 9. Dönem İMO Denizli Şube genel merkez delegeliği görevinde bulundu. Serbest Mühendis ve müteahhit olarak çalışmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. AK Parti’nin Tavas ilçe başkanlığı görevini yapıyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.