enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5574
EURO
35,0123
ALTIN
2.435,30
BIST
9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Denizli’nin En Genç Aday Adayı Başvurusunu Yaptı

Denizli’nin En Genç Aday Adayı Başvurusunu Yaptı
03.05.2018
A+
A-

Seçilme yaşının 18’e düşürülmesiyle gençlerin siyasete girmesinin önü açıldı.Denizli’de ise Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi 22 yaşındaki Adem Kayar 18-25 yaş arasındaki tek aday adayı oldu.

Kayar,’’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında Milletvekili seçilme yaşının 25’ten 18’e indirilmesi hakkında,’Benim en çok iftihar ettiğim, olması gerektiğine inandığım konu bu. Bugün bizim çok dinamik bir parlamentoya sahip olmamız gerektiğine inanıyorum. Bu dinamik parlamentoyu açtığımız zaman bu gençlerimizin ufkunu genişletecektir. Benim gencimin bu ülkenin kaderinde rol oynaması gerek. Benim gencim belki üniversitede okurken ben varım diyecek siyasette rol alacak.’sözleriyle gençlere olan desteğini açık ve net olarak gösterdi.

Bende gençlerin halinde en iyi gençler anlar ve temsil eder anlayışıyla yola çıkarak Ak Parti Milletvekiliği aday adaylığı başvurumu yaptım.Peygamber Efendimiz Kudaa Kabilesi üzerine göndermek üzere hazırladığı birliğin sancağını Üsame b. Zeyd’e verdiğinde Üsame henüz 18 yaşında idi,Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde 21 yaşındaydı,Şuan Dünya’nın en genç Milletvekili ünvanına sahip kişi İngiltere parlementosuna giren 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Mhairi Black ve 15 Temmuzda vatanı için tankların karşısında kendini siper eden genç kardeşlerimiz.Bunlar gösteriyor ki gençlerin yaşıyla değil inancı ve azmiyle değerlendirilmesi gerektiğidir.Türkiye şuan en genç nüfusa sahip büyük bir ülke Neden Dünya’nın en genç milletvekili İngiltere’den çıkıyor da bizden çıkmasın.Şimdiye kadar Türkiye genelinde 18 yaşında 19 yaşında aday adayı olan genç kardeşlerim var ellerini taşın altına koyup aldıkları sorumluluk için kendilerine teşekkür ediyorum ve inanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın parlamentoyu gençleştirme isteğiyle birlikte seçimde karşımızda daha dinamik bir tabloyla karşılacağız.”dedi.Kayar,daha sonra adaylık başvuru belgelerini Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz’e teslim etti.

Özgeçmiş

25.10.1996 Muğla’da doğdum. İlk,orta ve lise tahsilimi Muğla’nın yatağan ilçesinde tamamladım. Pamukkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3.öğrencisiyim. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi açıköğretim İlahiyat bölümü okumaktayım. Üniversitenin İlk yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldım,topluluk başkanlığı görevlerini yürüttüm.Belli bir süre yurt dışında bulundum.

Türkiye Gençlik Vakfı Denizli İl Temsilciliği yönetim kurulu üyeliğine getirildim. Ak Parti Denizli İl Gençlik Kolları 5.Olağan kongresi ile yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi gençlik meclisi yönetim kurulu üyeliğini ifa etmekteyim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.