enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5610
EURO
34,6876
ALTIN
2.491,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Destici Denizli’den Seslendi

Destici Denizli’den Seslendi
25.12.2017
A+
A-

BBP Lideri Destici partisinin 25. kuruluş yıl dönümünde Denizli’de gerçekleştirdiği basın açıklamasında seçim kanunun değişmesi gerektiğini, değişikliğin herkesin siyasi pozisyonuna göre olması gerektiğini, siyasi partiler kanunun toptan değişmesi gerektiğini ve seçim barajının kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir otelde konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genbel Başkanı Mustafa Destici yaptığı basın açıklamasında seçim ve siyasi partiler kanunları hakkında düşüncelerini dile getirdi. Destici seçim kanununun değişmesi gerektiğini dile getirerek bu değişikliğin iktidar, muhalefet, meclis içi ya da dışı pozisyon gözetmeksizin herkesi kapsaması gerektiğini ifade etti. Destici, “Seçim kanunu herkesin siyasi pozisyonuna göre olmamalı. Bunun en doğrusu, demokratik ve adaletli olanı hangisiyse temsilde adaleti, yürütmede istikrarı hangisi sağlayacaksa bunun uygulamaya geçirilmesinden daha doğal ne olabilir? Niye bundan kaçılıyor, anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

SEÇİM BARAJI TAMAMEN KALDIRILMALI

Mevcut %10’luk seçim barajının temsiliyette adaletsizliğe yol açtığını ifade edene Destici,

“Seçim barajını tamamen kaldırmak lazım. ‘3-5-7’ diye niye konuşuyoruz ki bunları? Sana ne milletin tercihinden? Millet, kime istiyorsa ona oy versin o, Meclis’e gitsin. Sen niye önüne baraj kuruyorsun, niye engel koyuyorsun, bu hakkı nereden alıyorsun? Millet böyle bir hak vermiyor” dedi.

PARTİ KAPATILMASININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ

BBP’nin 25. kuruluş ıl dönümü dolayısıyla bir otelde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Destici siyasi partiler kanununun toptan değişmesi gerektiğini dile getirdi. Siyasi partilerin kapatılmasının önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren Destici, “Suç işleyen varsa o cezasını çekmelidir. Genel başkansa genel başkan veya genel başkan yardımcısıysa yardımcısı çeksin. Hala Siyasi Partiler Yasası’nda kapatılması sebebi olarak ‘laikliğe aykırı fillerin odağı haline gelmek’ maddesi var. Bu, kişiye göre tasvip ve tanım demektir. Bugün uygulanmıyor olabilir, ama 28 Şubatlarda, cumhuriyet mitinglerinin yapıldığı dönemlerde bunun nasıl uygulandığını ve Türkiye’de iktidar partilerinin kapatılmayla karşı karşıya kaldığını gördük. Buna rağmen bu madde yürürlükte. Bu da Türkiye’yi yönetenlerin ayıbıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.