enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4905
EURO
34,9626
ALTIN
2.434,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

El Emeği, Göz Nuru Ürünler Bu Fuarda

El Emeği, Göz Nuru Ürünler Bu Fuarda
A+
A-

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen “Ürün ve El Sanatları Fuarı” açılışı yapıldı. Cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutukluların ürettiği binlerce çeşit ürünün tanıtım ve satışının yapıldığı fuar Denizli’de görücüye çıktı.

“Ürün ve El Sanatları Fuarı”nın açılışına Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek,Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekiller Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, protokol üyeleri ve misafirler katıldı.

“Ürün ve El Sanatları Fuarı” saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın ilk bölümünde müzik grubunun mini bir konseri ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Gösterilerin ardından açılış konuşmaları için ilk olarak sahneye çıkan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz konuşmasını yaptı.

Yılmaz;”Yıllar içinde İşyurtlarının ulaştığı seviye gurur vericidir”

”Bilindiği üzere Ceza İnfaz Kurumunun amacı işlediği suç ile ceza almış hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmalarıdır. Bu amaçla eğitim ve iyileştirme programları ile sağlanmaktadır. Bunun en önemli çalışması İşyurtları Kurumu’nun yaptığı örneğidir. Biraz sonra göreceğimiz ürünler, eserler bu proje sayesinde ortaya çıkmıştır. Yıllar içinde İşyurtlarının ulaştığı seviye gurur vericidir.”dedi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ın ardından söz alan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım söz aldı.

Yıldırım;”Bu fuar geleneksel hale getirildi”

”Ceza, adalet ve infaz sistemimizin temel amacı toplumumuzun korunması, suç işleyen kişilerin topluma kazandırılması olarak belirlenmiştir. Suç işleyen kişilerin tekrar suç işlemelerini engellemek amacı bu fuarın yapılmasındaki en önemli nedendir. Sayın Bakanlarımızın talimatları ile başlattığımız bu proje ile daha fazla sayıya ulaşacağız.”dedi.

Uçar;”Bu proje sayesinde farklı ürünler üretiyorlar, ıslah oluyorlar, ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar”

Açılışta son olarak söz alan Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar;” Eskiden ceza evlerinde zaman geçirmek için boncuktan tesbih örerler, kibritten ev yaparlarmış. Bugün bu proje sayesinde farklı ürünler üretiyorlar, ıslah oluyorlar, ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bugün sayıları 287’i bulan İşyurtları oldukça güzel işler ortaya koyuyor. Biz dünyada bu projeyi en iyi yapan ülkelerin başında geliyoruz. Diğer ülkeler bize bunu nasıl yaptığımızı soruyorlar. Umarım bu proje daha iyi hale gelir ve mahkumları topluma kazandırırız dedi.

Bilal Uçar Rahmetli Başsavcı Alper’i Unutmadı

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar konuşmasında bu projede büyük desteği olan görevi başında şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’i rahmetle andı. Alper’den bahsederken sesi titreyen Uçar;” Mustafa Alper’i hiç unutmayacağız. Onun bu tip projelerde emeği çok büyüktür. Adalet camiasında adı herzaman yaşayacak ve rahmetle anılacaktır”dedi.

Eserlerin Sergilendiği Standlar Gezildi

Açılış konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelası kesilerek standlar gezildi. Protokol üyeleri standları birbir gezerek mahkumların hazırladığı eserleri inceledi ve alışveriş yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.