enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5531
EURO
34,8789
ALTIN
2.433,96
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

Erdoğan, AK Parti İl Başkanları İle Buluştu

Erdoğan, AK Parti İl Başkanları İle Buluştu
06.09.2017
A+
A-

AK Parti İl Başkanları Toplantısı bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz’de katıldı.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir hastalıkla mücadele eden ve hastalığa yenik düşen AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü’ye Allah’tan rahmet dilemesi ve Tütüncü’nün ruhuna Fatiha okunması ile başladı.

Erdoğan Kongre Takvimine Değindi

AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda Genel Başkan Erdoğan kongre takviminin devam ettiğini ve ilçe kongrelerinin hızla gerçekleştiğini belirtti. Kongre sürecinin ilçelerde ve bazı illerde devam ettiğine değinen Erdoğan il başkanlarından ricada bulundu. Erdoğan;”İlçe kongrelerimizde bulundukları yerleri en geniş şekilde, kuşatan, kucaklayan ve liyakatli kişilerin göreve gelmesi için öncülük etmenizi istiyorum”dedi.

Erdoğan Samimiyet,Ahlak ve Liyakat vurgusu yaptı

Erdoğan kongre sürecinde samimiyet, ahlak ve liyakat çerçevesinde tercihlerin gerçekleşeceğine vurgu yaptı. Erdoğan bu unsurlar ile güçlü ilçe teşkilatları kurulacağına inandığını belirtti.

Bize Hesabi değil, Hasbi olanlar lazım

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İl Başkanları toplantısında kongre sürecinde göreve gelmesi gerekenlerin ”Hesabi değil, Hasbi olanlar” olması gerektiğini söyledi. Erdoğan” Seçilecek kişiler hesap adamı olursa çökeriz, ama hasbi kişiler olursa kaleleri düşüre düşüre yola devam ederiz. Bize dava adamı, milletin adamı olarak görev yapcak AK Parti kadroları lazım”dedi.

Göreve Gelecekler Seçimi Yönetecek

Kongre sürecinden sonra göreve gelecek olanların, 2019 seçimlerinde görev alacakları ve seçimleri yöneteceklerine değinen Erdoğan;”Mart 2019 ve Kasım 2019 bizim için önemli seçimler, bunun için en küçük bir lekeye, sızmaya ve zayıflığa izin vermemeliyiz. Ülkemize olan saldırıları savunmak iktidar partisi olarak bizim yani AK Parti kadrolarının görevidir. Kimseyi suçlayamayız, bunun faturası tarih tarafından bize kesilir.”dedi.

”AK Parti ve Türkiye’nin kaderi birleşmiştir”

AK Parti’nin oluşumunda milletin verdiği desteğe dikkat çeken Erdoğan;”Son 4 yılda milletimizin verdiği destek olmasa hem parti hem ülke olarak zor durumda kalırdık. 16 Nisan’da milletimiz yüzde 50 artı 1 oy ile desteğini sürdürmüştür.Ancak aldımığımız desteği arttırmalıyız. Türkiye’nin kaderi ile AK Parti’nin kaderi birleşmiştir. Biz tökezlersek Türkiye’de tökezleyecek, bunu 7 Haziran-1 Kasım seçimleri arasında gördük”dedi

”Türkiye’nin Şansızlığı Çapsız, ruhsuz veplansız Ana Muhalefet Partisi’dir”

Genel Başkan Erdoğan konuşmasında Ana Muhalefet partisinide sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan;”Türkiye’nin şansızlığı çapsız, ruhsuz ve plansız ama bir o kadarda muhtelis bir Ana Muhalefet Partisi’ne sahip olmasıdır. Ana Muhalefet Partisi milletin gönlünü kazanmak yerine, ülkenin geleceğini karartmak pahasına yönetimi ele geçirmeyi ümit ediyor. Kullandıkları dil muhalefet partisi dili değil, bir terör örgütü dili ile aynı.”dedi.

”Bizim yürüyüşümüze ayak uyduramayanları kenara koymamız lazım”

Erdoğan AK Parti’nin iktidar olduğu süre zarfında yaptığı hizmetleri ve yapacağı hizmetlerin sürekli olması gerektiğini belirtti. Erdoğan” Bizim milletimize verdiğimiz ve vereceğimiz hizmette bize ayak uyduramayan başta bakan arkadaşlarımız olmak üzere bunların hepsini kenara koymamız lazım, buralarda dikkali olmaya mecburuz.”dedi.

”Fiziki adımlar kadar, ruhani adımlar önemli”

Erdoğan Türkiye’de AK Parti’nin gerçekleştirdiği fiziki adımların yanına kimsenin yaklaşamayacağına vurgu yaptı. Erdoğan;” Bizim AK Parti olarak gerçekleştirdiğimiz fiziki adımların yanına CHP ve HDP yaklaşamaz onaların hiç böyle bir adımı yok. Peki nasıl oy alıyorlar, onların girdikleri zihinsel hareket var. İnsanların gönül kapmaca oynayarak, gönül kapıyorlar. Biz ciddi bir değişim ve dönüşüm yaptık, yapacağız”dedi.

“Arakan bizim için meçhul bir yer değil”

Erdoğan;”BM Genel Kurulu’nda tüm ülkelerin gözlerinin içine bakarak dünya 5’ten büyüktür diye dile getirdiğimiz itiraz insanlığın ortak vicdanının sesidir aslında. TİKA, AFAD, Kızılay gibi kuruluşlarımız ve STK’larımızla dünyanın neresinde olursa olsun yardım bekleyen insanlara el uzatma çabasında olduk. Türkiye’nin imkanları tüm bu çalışmaları yürütmeye yetiyor. Geçen yıl yaptığımız harcama 6.2 milyar dolardır. İnşallah bu yıl çok daha fazla olacak. Türkiye milli gelirine oranla en fazla kalkınma yardımı yapan ülke konumuna gelmiştir, bir numaradır. Bu büyüklükte bir kaynağı yardımlara ayırmak bizim için bir külfet değildir. Bir vefa borcudur.Arakan bizim için meçhul bir yer değildir”dedi.

 

”Bu Erdoğan size ne yaptı?”

Bir süredir AB ülkelerinin ülkemiz ile ilgili olumsuz konuşmalarını görüyoruz. Burada Türkiye’nin AB konusundaki yaklaşımını bir kez daha kendi kamuoyumuza ve tüm muhataplarımıza ifade etmek istiyorum. Biz şuna inanacağız. Türkiye AB stratejik hedeflerinden vazgeçmemiştir. bu konuda önce aday sonra tam üyelik konusunda üzerimize düşen görevlerimizi yerine getirdik. Ancak ülkemize verdiği sözleri yerine getirmeyen Avrupa’nın dönüp bizi imha etmesi katlanılabilir bir durum değil. Adeta gece gündüz şahsımla yatıp kalkan bu siyaset tarzının Avrupa ülkelerine de faydası yoktur. Peki gün ola harman ola. Yarın benim yüzüme nasıl bakacaklar? Ben sırtımı dönüp geçeceğim. Yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye, yatıyorlar kalkıyorlar Erdoğan. Ya bu Erdoğan size ne yaptı?

”Verdiğiniz sözü tutmadınız”

Erdoğan;”Neymiş? Türkiye’nin AB üyeliğine karşılarmış. Şimdi AB’den sesler gelmeye başladı. Belirleyici Almanya değildir. Bu bir birlik kararıdır. Kendilerine şunu söylüyorum. Türkiye’nin AB ile mevcut ilişkisine tahammül edemiyorsanız çıkın bunu mertçe söyleyin ve gereğini yapın. Bizim AB ile derdimiz olmadı ama zaman tünelinde geri gidersek, 59 fiili 63 resmi üyelik sürecimiz. Türkiye’yi kapıda bekleten siz oldunuz, verdiğiniz sözü tutmadınız, Fasılları aç kapa anlayışını kaldırdınız. Vize meselesinde de verdikleri sözü yine tutmadılar. Hiç ilgisi alakası olmayan Latin Amerika’daki ülkeler Shengen’e dahil edildi, Türkiye dahil edilmedi. İşleri güçleri Türkiye.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.