enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Erdoğan’ın Çağrısına Yanıt Geldi

Erdoğan’ın Çağrısına Yanıt Geldi
07.02.2018
A+
A-

Türkiye Barolar Birliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliğinin isminin önünden “Türkiye” ibaresinin kaldırılması gerektiği şeklinde düzenleme yapılması için Bakanlar Kurulu’ nu göreve çağırmasın ardından bir basın açıklaması yayımladı.

Türkiye Barolar Birliği’nin yayımladığı bildiri şu şekilde;

Sayın Cumhurbaşkanımız, 06.02.2018 tarihli parti grup toplantısında, Türkiye Barolar Birliğinin isminin önünden “Türkiye” ibaresinin kaldırılması gerektiği şeklinde düzenleme yapılması için Bakanlar Kurulu’ nu göreve çağırmıştır.

Türkiye Barolar Birliği adını, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’ndan almakta; bütün baroların katılmasıyla oluşan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Dolayısıyla, adındaki “Türkiye” ifadesi  79 ilin barosunun ortak paydasını oluşturduğu ve Baroların çatı örgütü olduğu için vardır.

”110 Bin Avukatı Üzdü”

Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu bugünlerde; Baroların ve Türkiye Barolar Birliği’nin ne kadar hassas davrandığı aşikarken bu yönde bir açıklama 110 bin avukatı ziyadesiyle üzmüştür. Şu bilinmelidir ki; Türkiye Barolar Birliği ve barolar yargının asli unsuru olan bağımsız savunmayı temsil eden avukatların kanuna dayalı kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıdır. Bir çok meslek örgütünde üyelik ihtiyari iken serbest avukatlık icra etmek isteyen kanun gereği barolara üye olmak zorundadır.  Bu hassasiyetin farkında olan Barolar ve Türkiye Barolar Birliği her zaman hukukun üstünlüğünü ilke edinerek devletinin, milletinin yanında olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir.

İl Barolarının geçmişte bazı yapılarca alternatiflerini oluşturulması amacıyla çeşitli isimlerle faaliyet gösteren oluşumların hayata geçirildiği düşünüldüğünde Baroların varlığının ve Türkiye Barolar Birliği çatısı altında toplanmış olmasının önemi bir kez daha anlaşılacaktır.

”Durdurulmalı”

Türkiye Barolar Birliği’nin önündeki “Türkiye” ibaresinin kaldırılması, ayrıca belirtildiği gibi  illerde farklı baro oluşumların önünün  açılması halinde  bölünmüş, parçalanmış, etnik kimliklere ve inançlara dayalı baroların ortaya çıkması mümkün olacaktır. Türkiye Barolar Birliği’ni ve savunma örgütlerini itibarsızlaştıracak; bu girişimden Hukukun ve Hukuk Devletinin büyük zarar görmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle,  savunma örgütünün tüm  ülkeye aidiyetini anlatan  TÜRKİYE   sözcüğünün  kaldırılmasına  ilişkin  girişimin durdurulması  çağrısını kamu oyu ile paylaşırız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.