enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2954
EURO
35,1672
ALTIN
2.279,82
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

FETÖ Mağduru General Halkı İçin Aday Oldu

FETÖ Mağduru General Halkı İçin Aday Oldu
30.05.2018
A+
A-

Emekli Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu Cumhuriyet Halk Partisinden 27. dönem milletvekili aday listesinde 4. Sırada yer aldı.

Tuğgeneral rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaparken FETÖ’nün kumpas girişimine maruz kalması nedeniyle istifa ederek emekli olan Ünal Karaosmanoğlu, son dönemde siyasette adından sıkça söz ettiriyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milletvekili adaylık başvurusu yapan Karaosmanoğlu, listede kendisine 4. Sırada yer buldu.

Ünal Karaosmanoğlu Kimdir?

1962 Çivril Sundurlu doğumlu Ünal Karaosmanoğlu, ortaöğrenimini Çivril Lisesi’nde yaptıktan sonra 1983 yılında Kara Harp Okulu İşletme Bölümünden mezun olarak Jandarma Genel Komutanlığı’nda göreve başladı. 1995 yılında Kara Harp Akademisi’ni bitiren Karaosmanoğlu, Kurmay Busay oldu ve eğitim durumu yüksek lisans seviyesine geldi. Ayrıca 2005 yılında Konya Selçuklu Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği dalında yüksek lisans eğitimi aldı. 2005 – 2008 yılları arasında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevini yürüten Karaosmanoğlu, 2008 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Kastamonu, Diyarbakır ve Adana Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Terörle mücadele kapsamında 9 yıl terör bölgesinde görev yapan Karaosmanoğlu, Londra’da hukuk eğitimi aldı. Yurt dışı görevlerde bulundu. 34 yıllık bilgi birikimini vatandaşların hizmetine sunabilmek için 2016 yılında CHP saflarında siyasete atıldı. Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, görevi boyunca FETÖ mensupları tarafından kendisine kurulan kumpasları, “Yaşadıklarım Paylaşamadıklarım 15 Temmuz 2016’ya giden yol’ adlı kitapta, yaşadıklarını kaleme aldı.

2016 yılının Temmuz ayında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) üye kaydını yaptırarak Çivril’de aktif siyasete başlayan Emekli Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu neden milletvekilliğine adayı olduğunu şu sözlerle ifade etti.  “24 Haziran Genel Seçimlerinde daha aktif olabilmek ve sorumluluk almak maksadıyla; ‘Parlamenter Sistemin Yeniden Tesisi’ ve ‘Tam Demokrasi’için mücadele edebilmek, değerli hemşerilerimizin sesi olabilmek için göreve talip oldum. Doğup büyüdüğüm Memleketim Denizli’ye ve güzel ülkeme, Milletime daha çağdaş, daha refah, daha mutlu ve özgür yarınlara katkıda bulunmak için bilgi birikimimi ve tecrübelerimi en etkin bir şekilde kullanmak istedim.”

Kaynak: denizliekspres

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.