enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Garip, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde Mesajını Yayımladı

Garip, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde Mesajını Yayımladı
03.05.2018
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Türk milliyetçilerinin vatanı savunmanın bedelini işkencelerle ödediklerini söyledi.

MHP’li Garip, 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Vatan ve bayrak için ne bedel gerekirse ödemeye hazır olduklarını belirterek, “3 Mayıs 1944 Türk tarihine Türklük, Turancılık davası olarak geçen bu olayda başta Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş ve beraberindeki 23 Türk milliyetçisinin yargılanmaları büyük tepki görmüş, Türk gençliği bu haksızlığa ve iftiralara karşı tek yumruk olmuş, yurdun dört bir yanından Ankara’ya akın etmişlerdir. Hüseyin Nihal Atsız hoca, sabah mahkemeye götürülürken ne görsün her taraf sallanıyor. ‘Canımız Atsız’a feda olsun’ sesleriyle yer gök inliyordu. Bu ses, bu kalabalık, bu haykırış Türk milliyetçilerinin sesiydi. Sonrasında Başbuğ’umuzun Atsız’a yazdığı mektupları bahane edilerek o da davaya dahil edilir ve akabinde 23 Türk milliyetçisi tutuklanarak yarım metrekarelik alana sahip olan tabutluklara mahkum edilir” dedi.

“TÜRKLÜĞÜ SAVUNMANIN BEDELİNİ İŞKENCELERLE ÖDEDİLER”

“Türk milliyetçileri Türklüğü savunmanın bedelini işkencelerle ve tabutluklarla çile ve zulme göğüs gererek ödemişlerdir” diyen Garip, şunları söyledi; “ Ama o gün yanan meşale asla sönmeyecektir. Başta Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere Türk milliyetçileri ne millet sevgisinden ne de Türkiye sevdasından vazgeçmişlerdir. Yapılan işkenceler onların Türk vatanına bağlılıklarını ve sevdalarını asla azaltmamış, aksine büyütmüştür. 3 Mayıs onun için Bayram. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bu milletin kaderini değiştiren istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizin kervanına katılan, hain kurşunlara hedef olan genç vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.