enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4764
EURO
34,8041
ALTIN
2.478,29
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Gurbetçilerden Mehmet Uz’a Büyük Destek

Gurbetçilerden Mehmet Uz’a Büyük Destek
11.06.2018
A+
A-

Almanya’da yer gök, MHP adayı Mehmet uz afişleriyle dolu. Gurbetçi Denizlililer, arabalarına, binaların tepelerine ve hatta köprülere Mehmet Uz’un afişlerini asıp destek veriyor. Almanya’da başkonsolosluk önünde oy kullanmak için bekleyen yurttaşlara seslenen Uz, “Türkçe ders kitaplarının güncellenmesi ve emeklilerin çalışamaması’ gibi birçok sorunla ilgili çözüm önerileri sundu, gönüllerini kazandı.

MHP Denizli Milletvekili adayı Mehmet Uz’un seçim çalışmaları ve gördüğü destek ülke sınırlarını aştı. Almanya’da yaşayan yurttaşlara konferans bağlantı gerçekleştirerek seslenen ve Cumhur İttifakı’na destek isteyen Uz’un sözleri, Almanya’da heyecan yarattı.

YER GÖK MEHMET UZ

İnternetten buldukları Mehmet Uz afişlerini arabalarına yapıştırıp oy kullanmaya giden gurbetçi yurttaşlarımız, konvoylar oluştururken, bazı yurttaşlarımız vinçlerle Mehmet Uz afişlerini göklere çıkardı, bazıları da trafiğin yoğun olduğu köprülere afişleri astı.

4 BİN YURTTAŞA SESLENDİ

Almanya’da başkonsolosluk önünde Pazar günü oy kullanmaya giden 4 bine yakın yurttaş, Mehmet Uz’u tekrar dinlemek isteyince, Türk yerel gazeteci, Uz’la telefondan görüntülü bağlantı gerçekleştirdi. Uz’a, “Sizin bizler için söylediğiniz her şey burada büyük bir heyecan uyandırdı. Yurttaşlarımız sizi dinlemek istiyor” diyerek röportaj gerçekleştirdi. Gurbetçi yurttaşlardan destek beklediklerini söyleyen Uz, “Gurbetçi kardeşlerimizden destek bekliyoruz, MHP’nin Türkiye’nin emniyet kilidi olduğunu herkes biliyor. Biz de destek bekliyoruz” dedi.

EMEKLİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Gazetecinin, “Almanya’daki emeklilerle ilgili çalışmanız olduğunu duyduk” diyerek bilgi istemesi üzerine Uz, “Evet Almanya’da yaşayan emeklilerle ilgili çalışmamız var. Onların emekli olduktan sonra çalışamadıklarını biliyoruz. En azından yarım gün çalışmak istiyorlar ve biz de bunu destekliyoruz. Biz bu konunun takipçisiyiz. Meclise gittiğimizde ilk gündem maddemizin bu olacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

TÜRK ÇOCUKLARI TÜRKÇE’YLE BARIŞACAK

Almanya’da yaşayan Türk çocuklarına güncelliğini yitirmiş Türkçe ders kitapları okutulduğunu, anlaması zor olduğu için de çocukların ilgisinin az olduğunu bildiğini aktaran Uz, “Bu konu birinci önceliğimizdir. Ders kitaplarının eski ve anlamlarının zor olduğunu biliyoruz. Meclise gider gitmez yeni basım, anlaşılabilir kitaplar hazırlanmasını sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizden kopup giden yurttaşlarımız için elimden gelen tüm çalışmayı göstereceğim. ‘Mehmet Uz’ olarak söz veriyorum, bizzat takipçisi olacağım ve en kısa sürede bu sorunu çözeceğiz” dedi.

SİZ DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ

Yurtdışında yaşayan yurttaşların oylarının hayati önem taşıdığını söyleyen ve geçen seçimde bu oylar sayesinde fazladan bir milletvekili çıkardıklarının altını çizen MHP Milletvekili Adayı Uz şunları söyledi:
“Avrupa’dan gelen oylar birçok dengeyi değiştiriyor. Ülkemizde bizi anlamakta zorlanan vatandaşlarımız olabilir. Ama yurtdışından bakıldığında Türkiye üzerinde oynanan oyunlar daha net görülebiliyor. Gurbetçi yurttaşlarımız bizim için çok önemli. Topraklarımızdan oraya ekmek parası için gitmiş kardeşlerimizsiniz siz bizim. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. 24 Haziran Türkiye için bir kurtuluştur. Herkesi oy kullanmaya çağırıyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.