enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5885
EURO
34,7950
ALTIN
2.509,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Hayla Denizli’de 15 Temmuz’un Öncesini Sonrasını Anlattı

Hayla Denizli’de 15 Temmuz’un Öncesini Sonrasını Anlattı
15.07.2017
A+
A-

Pamukkale Tv ekranlarının sevilen programı ‘Analiz’ programının bu hafta konuğu istifa polemikleri ile gündeme gelen Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla oldu.

Ahmet Deda Erkan Hayla

Ahmet Deda Erkan Hayla

Ahmet Deda’nın sunduğu ‘Analiz’ programına Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla konuk oldu. Erkan Hayla Ahmet Deda’nın sorularına cevap verdi.

Ahmet Deda 15 Temmuz’u Sordu, Hayla Cevapladı”15 Temmuz En Büyük İhanettir”

Program yaklaşmakta olan 15 Temmuz konusu ile başladı. Ahmet Deda Erkan Hayla’ya hain darbe girişiminin 1. yıl dönümü ile ilgili görüşlerini istedi. Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla;”15 Temmuz bana göre Türk Milleti’nin tarihinde yaşadağı en büyük ihanettir. Kale’de de ‘Reis’in emri ile halkımız o gün sokağa inmiştir.”dedi.

Deda;15 Temmuz dünya çapında bir kalkışma mı? Hayla;” Bu olay sadece bir ‘Hoca Müsvettesi’nin kalkışması değil”

Ahmet Deda’nın 15 Temmuz’un Türkiye özelinde mi dünya çapında mı bir kalkışma? sorusuna Erkan Hayla;”15 Temmuz bir iki senede olan bir olay değil. 40 yıl üzerinde bir oluşum. Bana göre 15 Temmuz Türkiye düşmanı iç ve dış güçlerin bugüne kadar içinde biriktirdiği ve o gün patlayan bir olaydır. Bu olay hemen 1-2 kişi tarafından yapılacak bir olay değil. Bu olay sadece bir ‘Hoca Müsvettesi’nin kalkışması hiç değil. Arkasında dış güçlerin olduğu belli”dedi.

Deda;”Bu örgüt siyasi kanada ülkeye yayılmış durumda temizlenmesi kolay olacak mı?
Hayla;” Türkiye siyasetin’de bu örgütü dışlayan az kişi vardı,Erbakan, Yazıcıoğlu”

Ahmet Deda’nın örgütün temizlenmesi için ne yapmak gerek sorusuna, Erkan Hayla şöyle cevap verdi. Hayla;”Bugün Türk siyasetinde bunların irtibat kurmadığı çok az lider kaldı. Bunlar rahmetli Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu. Muhsin Yazıcıoğlu’nu öldürdüler,şehit ettiler. Erbakan yıllarca anlattı. Bu oluşum kolay temizlenmez. Bu oluşumu temizlemek için elinde Türk Bayrağı ile tank önüne yatan gencin samimiyeti lazım. Reis’in yanında olmak, Devlet Bahçeli’nin yanında olmak lazım. Bu mücadele böyle devam eder. Bunları temizlemek her yere sızmış kolay olmuyor olmayacak.”dedi.
Ahmet Deda ”Denizli’de 15 Temmuz konularının konuşulduğu Belediye Meclisi’ndeki sorunlar yaşadığınızı duyuyoruz açıklar mısınız?” Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla Belediye Meclisi’ndeki tartışmaları Ahmet Deda’ya anlattı.

”15 Temmuz’da biz kahraman değiliz, Halk Kahraman”

Erkan Hayla;” Belediye Meclisi’nde 15 Temmuz sonrası Belediye Başkanımız Osman Zolan’dan söz istedim ayağa kalktım. Bu işte samimiyet istiyorsanız ne yaptıklarımızı anlatmayın. 15 Temmuz’da biz kahraman değiliz, halk kahraman dedim. Ne oldu dedim. Tank altına mı yatık, çocuklarımızı şehit mi verdik, evimiz mi yandı dedim. Bunun için tepki gördüm”dedi.

Ahmet Deda ’17-25 Aralık’tan sonra yeterince mücadele edilmedi mi?”Hayla;” Reis’i yalnız bıraktık”

Hayla;” Reis bize bu örgütü terörist bir örgütü olarak bileceksiniz dediği günden itibaren Denizli’de yeterince mücadele edilmedi. Reis’in yalnız kaldım sözü halka değildi, bizlereydi. Bunları dile getirdim haklıydım.”dedi.

Ahmet Deda;”Siz Kale Belediyesi olarak ‘Reis’e yakın durdunuz mu? Hayla;”Elimden geleni yaptım”

Hayla;”Ben bu süreçte elimden geleni yaptım. Biz küçük bir belediye başkanıyız yetkimiz ne. Bizim ilçemizde 7 Haziran’da HDP’ye 175 oy çıktı. Ben bunu araştırdım paralel örgüt bu oyları verdi. Bunun üzerine 78 yılında bu örgüte verilen arsa için kararı acilen kaldırdım. 11 Haziranda Kaymakamlığa bu kararı gönderdim. 12 Haziran’da Kaymakam beni tehdit etti. O günden sonra başıma gelmeyen kalmadı. Belki de FETÖ’nün Denizli’de ilk darbesini ben yedim”dedi.

Erkan Hayla sözlerini şöyle bitirdi. Hayla;”Ben partiden henüz istifa etmedim dilekçem iletilmedi. Ama Denizli İl teşkilatından dışlandım, yalnız bırakıldı.”dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.