enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5187
EURO
34,9082
ALTIN
2.431,46
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

İbrahim Kasapoğlu basın açıklaması gerçekleştirdi

İbrahim Kasapoğlu basın açıklaması gerçekleştirdi
19.06.2017
A+
A-

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu CHP’nin başlattığı “Adalet Yürüşü ve Eylemleri” hakkında parti il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı

İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu “CHP’nin başlattığı “Adalet Yürüyüşü” küresel merkezlere seslenerek başlatılmıştır. Yürüyüşte HDP ve FETÖ’nün talepleri dile getirilmektedir. Dahası CHP Grup Başkan Vekili, Tayyip Erdoğan’ın “Savaş Suçlusu” olarak uluslar arası ceza mahkemesinde yargılanmasını talep etmiştir. CHP, bu açıklamasıyla, PKK ve FETÖ terörüne karşı mücadeleyi savaş suçu saymaktadır. Partimizin bu tavrı paylaşması mümkün değildir. Vatan Partisi HDP ile ortak iktidar projelerinin içinde bulunmayacaktır. HDP ile birlikte Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülemez. ” dedi.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu ‘nun açıklamalarının ayrıntıları şöyle;

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması Anayasa ve yasalara açıkça aykırıdır. Anayasa’nın 83/3. Maddesine göre, milletvekili hakkındaki ceza hükmünün yerine getirilmesi TBMM üyeliği sıfatının sona ermesine bırakılır. 84/2. Maddesine göre, Milletvekilliğinin kesin hüküm giyme yoluyla düşmesi, mahkeme kararının Genel Kurula bildirmesiyle olur. Henüz hüküm kesinleşmiş değil temyiz aşamasındadır. Dokunulmazlığın kaldırılmış olması, infaza ilişkin bu hükümleri ortadan kaldırmaz. Bu tutuklama kararı, tedbir değil infaz amaçlıdır. Enis Berberoğlu yargılama sürecinin bütün aşamalarına katılarak kaçma şüphesine yer olmadığını göstermiştir. Yetkili Mahkeme tutuklama kararını derhal kaldırmak durumundadır.

Türkiye’nin önündeki tehditler

a ) Bilindiği gibi Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani önümüzdeki 25 Eylül günü, Irak’ın kuzeyinde “KÜRDİSTAN’ın” bağımsızlığı için referandum yapacaklarını açıkladı. ABD ve İsrail referandumu destekliyor.
b ) ABD önderliğinde Katar’a uygulanan ambargonun aynı zamanda Türkiye’yi hedef aldığı açıktır.
c ) ABD’nin PKK/PYD terör örgütlerine silah verdiği resmen açıklanmıştır.
d ) Mehmetçik güney sınırımızda Vatan Savaşı vermektedir.
e ) Ülkemiz terör belasıyla boğuşmaktadır.
f ) Ekonomik kriz derinleşmekte, halkın belini bükmektedir.
Bu şartlarda Milli Birlik ve Beraberliğimizi sağlamak iç cephemizi sağlam tutmak zorundayız. Buna aykırı tavır ve davranışlar önümüzdeki tehditleri göğüslemekte Türkiye’ye zarar verir.

”İç cephede bölünmelere hayır”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 13 Haziran Salı günü grup toplantısında “Bundan sonra yürürlükte olan anayasaya dayanarak yapılacak her şeyin gayri meşru olduğunu” ilan etmiştir. Bu durum da, CHP’ye göre, seçimlerden, yargılamalardan, askeri harekatlara kadar yapılacak bütün devlet uygulamaları “Gayri meşru” ilan ederek, ABD ve İsrail’in Kürdistan planını bozacak Silahlı Kuvvetlerin elini, kolunu bağlama peşindedir. “Gayri meşru” saptaması hukuk öğretisinde direnme ve isyan çağrısı olarak görülmektedir. Devlet organlarının her eyleminin “Gayri meşru” sayılması, iç cephede bölünmelere ve çatışmalara yol açacak olayları fitilleyebilecektir.
CHP’nin başlattığı “Adalet Yürüyüşü” küresel merkezlere seslenerek başlatılmıştır. Yürüyüşte HDP ve FETÖ’nün talepleri dile getirilmektedir. Dahası CHP Grup Başkan Vekili, Tayyip Erdoğan’ın “Savaş Suçlusu” olarak uluslar arası ceza mahkemesinde yargılanmasını talep etmiştir. CHP, bu açıklamasıyla, PKK ve FETÖ terörüne karşı mücadeleyi savaş suçu saymaktadır. Partimizin bu tavrı paylaşması mümkün değildir. Vatan Partisi HDP ile ortak iktidar projelerinin içinde bulunmayacaktır. HDP ile birlikte Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülemez. Çünkü HDP’nin kendisi bölücü terör sorununun bir parçasıdır. Türkiye’nin sorunları PKK/HDP ve FETÖ’nün etkisiz hale getirilmesiyle çözülebilir ve çözülecektir. HDP ile birlikte Türkiye’ye adalet getirilemez, özgürlük getirilemez, insan hakkı getirilemez, hukuk devleti getirilemez, demokrasi getirilemez. Bütün bunlar PKK/HDP’nin ve FETÖ’nün temizlenmesiyle getirilebilir. HDP ile ortak eylemde bulunmak, Milli Hükümet seçeneğinin yaratılmasına zarar verir.

”Uyarılarımız ve çağrılarımız”

İşte bu nedenlerle AKP Hükümetini FETÖ’ye karşı mücadelede daha dikkatli davranmaya, mücadeleyi sulandırmamaya, tepe yöneticilerine ve siyasi ayağının üzerine gitmesi konusunda uyarıyoruz. CHP yöneticilerini de iç cephede bölünmelere yol açacak, Türk Milleti içinde kaos ve kargaşalığa neden olacak davranışlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Çünkü önümüzdeki ağır sorunları ve tehditleri ancak milletin birlik ve bütünlüğünü sağlayarak çözebiliriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.