enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5564
EURO
34,8514
ALTIN
2.437,32
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

İki AK Parti Üyesinin Başkanlık Yarışı Nefesleri Kesti

İki AK Parti Üyesinin Başkanlık Yarışı Nefesleri Kesti
02.06.2018
A+
A-

İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile görevden alınan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın yerine Salih Sağınç göreve seçildi. 2 AK Parti Belediye meclis üyesinin yarıştığı Belediye Başkanlığı seçimini 3. Tur sonunda Salih Sağınç kazandı.

Ak Parti’den istifa ettikten sonra görevine bağımsız devam eden Denizli Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla geçtiğimiz günlerde İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından Kale’ye yeni belediye başkanı belirlenme süreci başlamıştı. Bu süreçte Ak Parti Kale Belediye Meclis üyeleri Salih Sağnıç, Ramazan Coşkun ve Ahmet Ceray adaylık sürecine girdi. Temayül yoklamaları ve istişarelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayı ile Salih Sağınç Belediye Başkanı adayı belirlenmişti.

MHP Sağınç’ı Destekledi

Dün gerçekleştirilen Kale Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak Parti tarafından aday gösterilen Salih Sağınç’ın karşısına temayüle giren ama aday gösterilmeyen Ramazan Coşkun da çıktı. 10 Ak Parti, 5 MHP’li meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde adaylık yarışını Ak Parti Denizli İl Başkanı, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk yakından takip etti. MHP’nin Ak Parti’nin adayı Sağınç’a destek verdiği, Ayhan ve Birtürk’ün seçimleri bu sebeple yakından takip ettiği öğrenildi.

İlk 2 Turda Seçilemedi

İlk turda Ramazan Coşkun 8-7’lik üstünlük sağladı. Gerçekleşen seçimde salt çoğunluk arandığı için seçimler ikinci tura gitti. Bu turda da Sağınç 8-7’lik üstünlük kurarken İkinci turda da gereken salt çoğunluk sağlanamadı. Böylelikle seçimler salt çoğunluğun aranmayacağı 3. Tura gitti. 3. Tur oylamada ise Salih Sağınç 11 oyla Kale’nin yeni belediye başkanı seçildi.

Ahmet Ceray

Ramazan Coşkun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.