enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5875
EURO
34,8655
ALTIN
2.496,07
BIST
9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Başkan Akışık’tan 24 Temmuz meajı

Başkan Akışık’tan 24 Temmuz meajı
24.07.2020
A+
A-

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda gazetecilerin yaşadığı sorunlara değindi. 1946’da alınan bir kararla 1908’de 2’nci Meşrutiyet’in ilan edilmesi ile birlikte Türk basınından sansürün ilk kez kaldırılmasının “Basın Bayramı” olarak kutlanmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Akışık, “Bugün hapiste yüzlerce gazeteci var. Sansür ve oto sansür sıradan hale gelmiş, yaratılan korku atmosferiyle birçok gazeteci işsiz kalmış. Tüm bunlar yetmez gibi işini hakkıyla yapan gerçek gazeteciler, işlerini yapamaz hale getirilmiş. Günümüzde 10 bini aşkın işsiz gazeteci var ve binlerce gazetecinin basın kartları iptal edilmiş durumda. Ana akım medya’nın %95’i iktidarın elinde. İnternet gazetecileri güvencesiz, yerel gazeteler ise resmi ilan kıskacında. Medya çalışanlarının çoğu sendikasız, toplu sözleşmesiz. İktidarı eleştirdiğin anda gazetecilik ‘suç’, haber ise ‘suç delili’ olarak görülüyor. Bu akılalmaz anlayış nedeniyle haber peşinde koşması gereken gazeteci arkadaşlarımız adliye koridorlarında koşuyor. Türkiye dünyada en fazla gazetecinin hapiste bulunduğu ülke durumunda. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 154’üncü sırada yer alıyor. Gazetecilere olan baskı her geçen gün artıyor. Biz 112 yıl öncesinin sansür uygulamalarına her gün tanık oluyoruz. Sorunlarınızı biliyoruz. Çözüme kavuşturmak adına birlikte çalışacağız, birlikte kafa yoracağız” dedi.

“Sosyal medya ile uğraşacağınıza internet yasasını düzenleyin”

İnternet haber sitelerinin kanayan yarası haline gelen internet medyasının bir an önce düzenlenmesi gerektiğini de belirten Akışık, “Sosyal medya ile uğraşacaklarına internet medyasını meclise getirmeliler. İnternet yasası ile ilgili senelerdir yasa hazırlamayan iktidar, kalkmış sosyal medya yasasını düzenliyor. Gazetecilerin yazamaz, yazdırılamaz noktaya getirilmesi ile birlikte sosyal medyaya her geçen gün ilgi artmaya devam ediyor. Ahlaki erozyondan değil, sosyal medyadan korkuyorlar, Gazetecilerin kendi mecralarında yazdıkları şeyleri takip ediyoruz. Gerçeklerin yazılmasından rahatsızlar. Yandaşa göz yuman RTÜK, gerçek gazetecilerin işlerini yapamaz hale gelmesini istiyor. Şimdide sosyal medya yasası ile hem vatandaşları, hem de gerçekleri sosyal medya üzerinden aktaran gazetecileri ceza yağmuruna tutacaklar” dedi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, “Biz İYİ Parti olarak, basında görev yapan arkadaşlarımızın baskı altında bulunmasından, gazetecilerin kendini özgür bir şekilde ifade edememesinden büyük rahatsızlık duyuyoruz. Cezaevlerinde birçok gazeteci varken, yüzlerce gazeteci hakkında dava açılırken ve soruşturma sürdürülürken bu günün bayram olarak kutlanamayacağını biliyoruz. Bu nedenle gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı buruk bir şekilde kutluyorum.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.