İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBBM genel kurulunda sağlık işlerinin sona eren toplu sözleşme haklarının verilmesi çağrısında bulundu.
Türkiye Millet Meclisi(TBMM) genel kurulunda toplu sözleşmeleri sona eren sağlık işçileri hakkında söz alan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, sağlık işçilerinin mağduriyet yaşadığını vurguladı.
Toplu sözleşme görüşmelerinin son oturumun Covid 19 salgını nedeniyle belirsiz süreli dondurulduğu duyurularak sağlık işçilerinin mağduriyetleri katlandığını belirten Öztürk, Taslak metinden sağlık işçilerinin haberi olmadığı gibi, son oturumun Covid 19 salgını nedeniyle belirsiz süreli dondurulduğu duyurularak sağlık işçilerinin mağduriyetleri katlanmıştır.
Ülke olarak etkilendiğimiz salgın hastalık herkesin malumudur. Hükümet yetkililerinin sağlık personellerine ödemeyi vadettiği ek ödenekler kapsamına sağlık işçileri dahil edilmemiştir.
Hem mahkum edilmeye çalışıldıkları ekonomik buhranlar, hem de toplu olarak mücadele etmeye çalıştığımız Covid 19 salgınının sosyal-psikolojik ve ekonomik etkileri altında ezilen sağlık işçileri adına sesleniyorum’’diyerek sağlık işçilerinin toplu iş sözleşmesi hakkını bir an önce verilmesi Hak iş sendikası ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu problemi bir an önce çözmesi çağrısında bulundu.[colorContent color=”Red” text=”#GüneSözümüz “Başarısızlık, daha zekice bir başlangıç için fırsattır.” Henry FORD“]