enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5866
EURO
34,8481
ALTIN
2.504,29
BIST
9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

İYİ Parti’nin Güneş Enerjisi Teklifi Kabul Edildi

İYİ Parti’nin Güneş Enerjisi Teklifi Kabul Edildi
23.12.2021
A+
A-

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 1. maddesi TBMM’de görüşüldü.

İYİ Parti grubu adına söz alan Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, enerji konusunun ülkenin önemli bir sorunu ve stratejik bir konu olduğunu belirterek şunları söyledi;

Ülkemiz enerji kaynaklarının çeşitliliğine rağmen enerjide dışa bağımlı, enerji ithalatçısı bir ülke. İthal edilen enerjinin maliyeti çok yüksek. Enerjide her gün artan oranda dışa bağımlı olmak zorunda mıyız? Hayır.

Bir çok ülkede enerji modeli, yerinde üretim ve tüketim ve yenilenebilir enerji üzerine kurulmaya başladı. Biz ise bir çok ülkeye nazaran daha fazla yenilenebilir enerji kaynağına sahibiz ama bu şansı diğer ülke örneklerinde olduğu gibi etkin kullanamıyoruz.

Enerji maliyetlerini düşürmeye ve tüketicinin güneş enerjisinden yararlanarak üretici olmasını destekleyecek bu maddeye olumlu yaklaşıyoruz. Ama bunun sadece vergiden muaf oranının değişmesiyle yeterli olmadığını da söylemek zorundayız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.