enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6064
EURO
34,8200
ALTIN
2.513,44
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Kazım Arslan Haklarını AİHM’de Arayacak

Kazım Arslan Haklarını AİHM’de Arayacak
25.07.2017
A+
A-

YSK’nın 16 Nisan referandumunda kullanılan mühürsüz oy pusulalarını geçerli sayan kararına karşı CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın Yargıtay’a yaptığı bireysel başvuru Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu tarafından cevaplandı. Yargıtay Başkanlık Kurulu, Milletvekili Kazım Arslan’ın aynı zamanda YSK üyesi olan 5 Yargıtay üyesinin kararının tam kanunsuzluk içerdiğine ilişkin iddiasını ve bu üyeler hakkında “görevi ihmal, görevi suistimal suçları” nedeniyle soruşturma açılması talebine karşılık “ceza veya disiplin kovuşturmasını gerektirir mahiyette bulunmadığı anlaşılarak işlemden kaldırdığı” kararını açıkladı. Karar oy birliğiyle alındı.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN

Anayasa’ya uygun kararı verildi

Kazım Arslan verdiği dilekçe ile ilgili  Yargıtay kararının gerekçesinde, “şikayet edilen YSK üyelerinin YSK’ya anayasada verilen yetki dahilinde seçimleri sonuçlandırmak dışında bir eylemlerinin bulunmadığı, şikayet konusu iş ve işlemlerin ceza veye disiplin soruşturmasını gerektirecek mahiyette bulunmadığı anlaşılmakla dosyaların işlemden kaldırılmasına oy birliğiyle karar verildiği” açıklandı.

Kazım Arslan bu karara sonrasında şunları belirtti. Arslan;” Böylece, YSK’nın Yargıtay kontenjanından seçilen ve aralarında YSK Başkanı Sadi Güven’in de yer aldığı 5 üyesi, Yargıtay bünyesinde soruşturmaya tabi tutulmayacak. YSK’nın Yargıtay kontenjanından seçilen diğer 4 üyesinin isimleri ise şöyle: Muharrem Akkaya, Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Kürşat Hamuırcu, Sadi Sarıyıldız.” dedi.

”Hakkımızı AİHM’de arayacağız”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “hak hukuk adalet”in en önemli parçasının seçim güvenliği ve kanunlara riayet olduğunu belirterek, hiçbir kurulun açık kanun hükmünün üzerine çıkan karar veremeyeceğini, kanun hükmü belliyken bunu aşan bir yorum getiremeyeceğini belirtti. Milletvekili Arslan şunu kaydetti: “Ne yasada, ne de anayasada hiçbir YSK üyesine, açık kural varken ‘mühürsüz oy pusulası ve zarflarını geçerli sayabilirsin’ diye bir takdir yetkisi tanınmamış. Ortada açıkça tam kanunsuzluk hali var, görevi suiistimal var, görevi ihmal var ama Yargıtay yasayı açıkça ihlal eden ve seçim sonuçlarını etkileyen üyelerini koruma pahasına yazdığı yeni kararıyla bu hukuksuzluğu derinleştirmiştir. Hakkımızı AİHM’de aramaya devam edeceğiz.” dedi.

Danıştaydan cevap gelmedi

CHP Milletvekili Kazım Arslan, YSK üyeliğine Danıştay kontenjanından seçilen 6 Danıştay üyesi hakkında Danıştay’a yaptığı soruşturma talepli başvurunun yanıtının ise henüz verilmediğini hatırlattı ve 16 Nisan referandumundaki hak ihlalleri konusunda AİHM’e bireysel başvuruda bulunacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Kazım Arslan başvuru dilekçelerini yayımladı. Arslan’ın dilekçeleri şu şekilde;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.