enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4929
EURO
34,9499
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Yanıt
28.11.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi meclis grup toplantısı bugün 13:30’da gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkındaki iddiaları ‘ispatlarsa istifa ederim,edemezse o etsin” sözleri üzerine konuştu.

”Kara bir sayfa olarak kalmasın”

Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerinden önce bazı konular hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu;”Tahir Elçi 28 Kasım 2015’te 4 ayaklı bir minarenin önünde bir basın toplantısı yaptı ve toplantıdan ayrılırken bir kurşunla hayatını kaybetti. Faili meçhul cinayeti için söz verdiler bulacağız diye. 2 yıldır hala faili bulunamadı.Faili meçhuller bir kara sayfadır umarım buda kara sayfa olarak kalmaz.”dedi.

”Biz söz verdik mi yaparız”

Kemal Kılıçdaroğlu Tahir Elçi konuşmasının ardıdan geçtiğimiz haftasonu Antalya’da yaptığı görüşmeleri meclis grubunda anlattı. Oradaki insanların haklarını istediklerini belirtti. Seralarının tekrar yapılmasını istiyorlar. Kılıçdaroğlu;”Bizler TARSİM konusunda bir çalışma yapacağız, Tarım Bakanlığına sunacağız.Biz oradaki vatandaşlara söz verdik ve desteğimizi verdik. Biz söz verdik mi yaparız”dedi.

”Kurataracak parti CHP’dir”

Kemal Kılıçdaroğlu tütün üreticilerinin yürüyüşüne de değindi. Kılıçdaroğlu;”Orada yürüyüş yapan arkadaşlar hiç bir taşkınlık yapmadı. Bir ellerinde Türk Bayrağı bir ellerinde tütün vardı. Yapılan müdahale uygun değil. Tütün üreticilerine sesleniyorum sizleri kurtaracak parti CHP’dir”dedi.

”1.897.524 Çocuk Okula Gidemedi”

Kılıçdaroğlu eğitimcilerle yaptığı toplantıyı anlattı. Kılıçdaroğlu;”Ve tabii eğitimcilerle de toplantı yaptık. Anneler, çocuklar sizin çocuklarınız, bizim çocuklarınız. Çocuklara sahip çıkmak, benim de sizin de göreviniz. Neredeyse her saat değişen eğitim sistemine ben de, siz de isyan edeceksiniz. Ne zaman? Sandığa gittiğinizde. Unutamayacakları bir dersi çocuklarımız adına vermeliyiz. Bazı rakamlar vereyim size. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 1 milyon 897.524 çocuk okula gidemedi. Bunların okumaya hakları yok mu? Neden devlet sahip çıkmıyor? Ankara’daki çocuklar kendi çocuklarına sahip çıkıyorlar çünkü. Vatandaş yarın sandıkta bunun hesabını sana soracak.Eğitim sistemini elştiren Kılıçdaroğlu “1 milyon 897 bin 524 çocuk yeni eğitim döneminde okula gidemedi. Neden devlet bunlara sahip çıkmıyor. Ankara’daki beyler kendi çocuklarına sahip çıkıyor. Vatandaşın çocuğu önemli değil diyorlar. Bu Ankara’daki beylerin çocuklarını bütün Türkiye’ye tanıtacağım bütün Türkiye’ye.” diye konuştu.

Milyonlarca Dolar Para Transferi İddiası

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta salı günü partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili iddialarda bulunmuş ve “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu iddialara yönelik “İspatlayamadığın takdirde senin siyaseti bırakman lazım.” yanıtını vermişti. Partisinin bugünkü grup toplantısında da Kılıçdaroğlu’nun sözlerine değinen Erdoğan “Biraz sonra (Kılıçdaroğlu) güya belge açıklayacakmış. Geçmiş konuları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecektir. Kendine bir yerlerden bir şey gönderiliyor. Benim yurt dışına milyonlarca dolarlık paralar gönderdiğimi söylüyor. Belgesi var mı? Yok.” diye konuşmuştu.

30 Milyar dolar

Kılıçdaroğlu iddialarını açıkladı;”Sıra geldi kutuyu açmaya… 17 Kasım’da Erdoğan’a sordum. Çoçuklarını dünürünü eniştenin özel kalem müdürünün bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini biliyor musun? Aradan zaman geçti tık yok. Ya haberim yok diyeceksin ya da var diyeceksin.Davayı açsan nolur açmasan nolur. Sen benim soruma adam gibi cevap ver. Herhalde beyfendi beni dinliyordur. Sana bir tavsiyem var doktor yanında olsun… İkinci bir soru daha sormuştum. Suriyelilere 30 milyar harcandığını söylemiştin. Sen taa gidip BM Genel Kurulu’nda 30 milyar dolar diyorsan bunu açıkla. 30 milyar doları ne zaman, nerede, kimin için harcadın?

 

Kılıçdaroğlu İddialarını açıkladı

İspat edelim. 1 Ağustos 2011 Man Adası Devleti’nde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur. O şirketin kuruluş belgesi bizde. Bu şirket 2 Ağustos itibarıyla birer yönetim kurulu toplantısı yapar. Yönetim kurulu Sıdkı Ayan’dan oluşur. 1 sterlinlik bir şirket. 15 Kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devreder. Sıdkı Ayan kimdir tanıyor musun? Kasım Öztaş’ı tanıyor musun? Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Bu şirkete para gitti. 15-12-2012 tarihinde Ziya İlgen, enişte 2.5 milyon dolar şirkete para gönderiyor. 15-12-2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 26-12-2011 Ziya İlgen 1.250 bin dolar. Mustafa Erdoğan, 1.250 bin dolar para gönderiyor. 27-12-2011 Osman Ketenci, dünür, 1.250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan 1.250 bin. Eski Özel kalem müdürü bu. Ahmet Burak Erdoğan, 1.450 bin dolar. Ahmet Burak Erdoğan, 2.300 bin dolar. Diyecekler ki bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek? Yurt dışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsi swift mesajları elimizde. Bunlar yetmez bankaların dekontu lazım dedim Parayı gönderdiğin dekontlar. Diyecekler ki bu belgeler sahtedir. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Yurt dışına göndermişler o şirketlerin de kayıtlarında var. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın.

”Sen Ne yerlisin ne millisin”

Konya Ereğli’de 40 günlük bebek zatürreden öldü. Aralık ayında camı kırıktı. O bebeğin hakkını savunmak için ben bunları soruyorum. Samsun’da 2.5 aylık Kübra bebek açlıktan öldü. Ben Kübra bebeğin hakkını savunmak için bu soruları soruyorum. Başka adalarda şirket kurduracaksın, Türkiye’den para göndereceksin. Sonra Kayseri’den çıkacaksın, dolarları bozdurun biz yerliyiz, milliyiz. Sen ne yerlisin, ne millisin. Sen gayri millisin. Bütün AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Benim bir hatam varsa söyleyin alınmam ama yılları yılı size ahkam keser, doları bozdurun der, kendisi alır çocukları ile yurt dışına giderler. İspat ettim söyle bakayım alçak kim? Kadın, musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödeyecek. Kamyon şoförlerini dinledin mi gözünü sevdiğim Erdoğan. Mazottan alınan vergiyi biliyor musun sen?

“En büyük kötülüğü Erdoğan’a siz yapıyorsunuz”

Havuz medyasına da seslenmek isterim. En büyük kötülüğü Erdoğan’a siz yapıyorsunuz. Sizde vicdan ahlak yok mu? Daha belgeleri görmeden bunlar sahte… niye sahte olsun ya? Bankadan gidiyor ya. Nereye gidiyor Man adasına gidiyor.

Ama ikinci soruma bir cevap gelmedi. İkinci sorumu unuttun mu? 30 milyar dolar Suriyelilere para harcadığını söylüyorsun. 1 dolar değil, 5 dolar değil, 100 milyon dolar değil, 30 milyar dolar harcadım diyorsun. Kimin için, nerede, ne zaman harcadın? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. O da adalet istiyor. Adalet için konuşacaksın kardeşim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.