enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5997
EURO
34,8055
ALTIN
2.500,72
BIST
9.438,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Robin Hood Vurgusu

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Robin Hood Vurgusu
31.10.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısı bugün gerçekleştirdi. CHP lideri ekonomik gelişmeden , gazi İrfan Bayar’ın intiharına ve iktidar partisi hakkında bir çok konuya değindi.

CHP Genel Başkanı grup toplantısında kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu;”Hangi siyasi düşünceden olursak olalım, hangi kimlikten olursak olalım, hangi inançtan olursak olalım bir ortak paydamız var. Gazilere ve şehit yakınlarına saygı duymak” diyerek sözlerine başladı.

”Onlara saygı bizim görevimizdir”

Kılıçdaroğlu; Bütün gazilerimize, şehitlerimize ve şehit yakınlarınan saygı duymak sahip çıkmak zorundayız. Bu babalarımızın, dedelerimizin bizlere bıraktığı mirastır. Bunu yapıyoruz, yapmayı da sürdürüyoruz. Çünkü eğer bu ülkede rahat yaşıyorsak, şunu düşünüyoruz birileri bizi koruyor diye düşünüyoruz. Bu açıdan onlara saygı göstermek bizim görevimizdir ve bunun parti farketmeden”dedi.

”Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır”

Kemal Kılıçdaroğlu partililere neden böyle bir giriş yaptığını açıkladı.”Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” diyerek Kastamonu’da intahar eden gazi İrfan Bayar üzerinde çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu;” Gazi çocuklarana sağlanan özel okula gidebilir, imkanından yararlanarak milli eğitim müdürlüğü aracılığı ile çocukları özel okula başlıyor. Okul FETÖ okulu çıkıyor. Sonra gazimiz çocuklarını FETÖ okuluna gönderdiği için yargılanıyor. Bu ithamı kaldıramayan gazimiz intihar etmek zorunda kalıyor. Buradan hükümete söylüyorum ‘sizin yatacak yeriniz yok’dedi.

Kılıçdaroğlu;” Buradan bu ülkenin bütün annelere sesleniyorum. Sizin çocuklarınızın hakkını savunuyoruz. Çünkü biz hakkı, hukuku ve adaleti savunuyoruz. Adalet olsaydı bunlar olmaz. Düne kadar Prensilvanya’dan talimat alan hakimler, şimdi saraydan talimat alıyor. Ama mağdur olan yine bu ülkenin gariban insanları.”dedi.

”Zenginden alıp fakire vereceğiz”

Ekonomideki gelişmelere değinen CHP lideri “Bunların en temel özelliği fakirden alıp zengine vermek. Köprü geçişlerini dolar üzerinden yapıyorlar. Biz iktidara geldiğimizde sözüm söz. Zenginden alacağız fakire vereceğiz. Asgari ücretten vergi almayacağız. CHP’li belediyelerde asgari ücretin 1500 lira olduğunu hatırlatan CHP lideri “Bunu tüm ülkede yapmak için sizden yetki istiyoruz” diye konuştu.

”Demokrasi Değil dayak kültüründen gelmişse”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Cumhuriyetimizin 94. yılını onurla, şerefle kutladık. Cumhuriyet coşkusunun meydanlara taşması bizim onurumuz oldu. Bu Cumhuriyet görkemli hale gelmek zorundadır. Cumhuriyet 80 milyonun Cumhuriyeti oldu. Siyasiler halka hesap veriyorsa orada tam anlamıyla demokrasi vardır. Mücadelemizi katılımcı demokrasi ile hayata geçireceğiz. Bizim anayasamızda değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek madde, laik, demokratik hukuk devletidir. Egemenlik sarayda oturanların değil milletindir. Bunu kimse unutmasın.Hiç kimse ben milli iradeyim diye ortaya çıkamaz. Kendi dayatmacı kültürünü millete sunamaz. Bazıları demokrasiyi sadece sandıktan ibaret görüyor. ‘İstediğimi yaparım’ diyor. Astığını as, kestiğini kes diyor. Demokrasi kültürü değil, dayak kültüründen gelmişse böyledir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.