enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Kılıçdaroğlu, Dedeman’da Konuştu

Kılıçdaroğlu, Dedeman’da Konuştu
06.06.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de işçi, işveren ve STK’larla buluştu.

Dedeman Otel’de gerçekleşen buluşmada, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasiden yana oy kullanılmalıdır”

“İster çiftçi olalım ister emekli ister tacir… Hayatının her alanınında insanlar demokrasiden yanan oy kullanmalıdır. Bunu yapmak zorundayız. Ekonomide de yapacağız. Sayın Erdoğan her şeyden söz ediyor, ekonomiye gelince yok! 25’inden sonra yapacaklarmış. Zaten 25’inden sonra olmayacaksın ki neyi açıklayacaksın? Neden açıklamıyor? Denizli bitti de ondan açıklanamıyor.

“HAZİN TABLO İLE TARİHİMİZ İLK DEFA KARŞILAŞIYOR”

16 yıldır yöneten kişi geleceğe yönelik tek cümle edemiyor. Bu kadar hazin bir tablo tarihimizde ilk defa karşılaştığımız bir tablodur. Üretim ekonomisine geçeceğiz. Biz ürettiğimiz zaman güçlü olacağız. Tarlada çiftçi, üniversite bilgi, sanayici sanayi üretecek. Üreten ülke dünya da güçlüdür.

“DENİZLİ’DE TIKANMALAR GÖRÜYORUZ”

Denizli kendi iç dinamikleri ile büyüyen bir ildir. Çalışkan ve yaratıcı bir insanı var. Kendi gücü ile büyümeye söz sahibi olmaya çalışıyor. Denizli’de de tıkanmalar görüyoruz. Yapacağımız iş sanayinin üretim yapması için önünü açmaktır.

“VERGİSİNİ ÖDEYENE 0 FAİZLİ KREDİ VERECEĞİZ”

Her seferinde af çıkarıyorlar. Sonuç vergisini ödeyenin cezalandırıldığı, ödemeyenin ödüllendirildiği bir sistem var. Biz bunu yapmayacağız. Ne kadar vergi öderseniz o kadar %0 faizli kredi alabileceksiniz. 100 milyarlarca liralık tahsil edilmesi gerekn parayı Türkiye alamıyor. İçerde meydan okuyor. Sonra ayaklarına gidip yalvarıyor para istiyor. Şartları var onlarında. Faiz yükselecek dediklerinde merkez bankası faizi yükseltiyor. Doların yükseldiği yok, değer kaybeden Türk Lirası. Türkiye, dünyanın en yüksek faizi ile borçlanan ülkesidir. Eğer projemizi hayata geçirir, 25’inden sonra ilk yapacağımız işlerden biri 0 faizli kredidir. İş dünyası diyecek ki ne kadar vergi ödersem o kadar kredi alacağım. Üretim artacak. Katma değeri yüksek ürün üreten firmaya kredi değeri 2 katına çıkacak. Denizli teksitilinin sorununu böylece çözmüş olacağız. Buldan bezini hepimiz biliyoruz. Avrupa’da biliyor. Eğer bu sektörü bir çıkmaza sürüklüyorsanız, ülkeye ihanet ediyorsunuz demektir.

“BİLGİ POLİTİKALARI KURUMU’NU KURACAĞIZ”

Planlama denen bir kavram her yerde vardır. Ülkelerinde var. 1960lardan sonra planlama teşkilatı kuruldu ama şimdi böyle bir teşkilat yok. Ülkemi şu noktaya taşıyayım diye plan yapılır, biz yarın ne olacağını bilmiyoruz. Sorunlardan biri de plansızlıktır.  Dünya o kadar hızlı gelişiyor ki, dünyadaki gelişmeleri yakalamamız gerek.  Sandığa giderken nasıl oy kullanacağız ve kimin için oy kullanacağız biliyor musunuz? Hepimizin sorumluluğu var. Bilgi politikları kurumunu boşuna kurmuyoruz. İnsanlarımızı, 50 yıl, 100 yıl sonrasını düşünmüyorsanız ülkeyi başka güçler yönetir. Türkiye tarımdan çıksın diyorlar ekmesini istemiyorlar. Türkiye’yi kim besleyecek? Bunun mücadelesidir bu. Tarımı terketme gibi sürece sokulduk. Çiftçi karşılığını alamıyor. Hangi gerekçe ile böyle oluyor? Tarımla teknolojinin buluşması lazım. Yoksa verim alamazsınız.

“TEKNOLOJİ LİSELERİ KURACAĞIZ”

Bütün organize sanayi bölgesinde teknoloji lisesi kuracağız. Ara elemanlar bu liselerde yetişecek. Görecek makineyi. Mezun olduğunda da yetişmiş elemanlar çalışmaya başlayacak. Çünkü mühendisi ustası işvereni görecek onu. Bizim dışımızda bunları açıkça ortaya koyan parti yok. Bunu da rahatlıkla söylüyorum. Osmanlı sanayi devrimini kaçırdı ve battı. Şimdi dijital çağdayız ve yakalamak zorundayız.

“BİZİM DÜŞÜNCEMİZE GÖRE CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI”

Muharrem İnce, 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım diyor. Tarafsız olacağını, eşit mesafede olacağını söylüuyor. Çünkü İnce’nin anlayışına göre de benim anlayışıma göre de tarafsız olması gerek. Cumhurbaşkanı yargı camiasını talimat vermez.  Adayı seçerken geleceği düşünürek seçim yapmalıyız.

“ESKİ SİSTEME DÖNMEK İSTEMİYORUZ”

Eski sisteme dönmek istemiyoruz. Bizler demokratik parlamenter sisteme dönmek istiyoruz. Parlamentoya ipotek var. Biz bunları istemiyoruz. Kadın ve gençlerin parlamento da daha çok görüldüğü sistem istiyoruz. Gerçek anlamda demokratik parlamenter sistemini getireceğiz.

“ORTA DOĞU BARIŞ VE İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI KURACAĞIZ”

Sadece iç politikada değil, dış politikada da önemli projelerimiz var ve bunu yapan ilk partiyiz. Orta doğu barış ve iş birliği teşkilatı olacak. 4 ülkenin başkanı bir araya gelecek. Bizim sanayicimiz ürettiklerini o bölgeye satamıyor. Bu ambargoları kaldıracağız. Başkanlar bir araya gelecek barış havzasına dönüştürecek. Egemen güçlerin oyununa geliyor. Buna izin vermeyeceğiz. İhracatımızı göreceksiniz. O nedenle oy kullanırken düşüneceksiniz.

“KİRA STOPAJI BELASINI KALDIRACAĞIZ”

Esnafların kira stopajı belasını kaldıracağız. Çiftçinin faiz borçlarını sileceğiz. Para yok diyolar. Para var. Önemli olan kimin ve ne için kullandığınız. 713 milyon dolar 79 yılda kullanıldı. Türkiye bir noktaya geldi. Son 13 yıl da 2 trilyon 94 milyar dolar para harcandı. Bunlar ne yaptılar? Baraj mı yaptılar, şirket mi kurdular? Köprü, yol yaptılar. Sorun harcadığın paranın hesabını verememek. Vatandaşın prasını harcıyorsan bunun hesabını vereceksin. Türkiye en geç 4 yıl içinde bütün sorunlarını aşacak. Biz enkaz edebiyatı yapmayacağız. Biz Türkiye’nin sorunlarını aşmaya geliyoruz.

İmam hatipleri kapatacaksınız diyor. Sanki kendileri açtı. Hayır! Biz eğitimin en iyisinin alınması için çalışacağız. Her mahallede kreş olacak. Okul öncesi eğitimle başlayacağız. Çocuklar okulda kahvaltılarını yapacak, öğle yemeklerini yiyecek. En nitelikli olacak. 180 bn öğretmen atama bekliyor. 1 yıl içinde atanacak. Taşımalı eğitime de son vereceğiz. Eğitimine önem vermeyen ülkenin geleceği yoktur. Anne çocuğunu hangi okula göndereceğini bilmşyor. Sınav rezaletinden çocukları kurtaracağız. Öğretmenler için özel bir düzenlemem yapılacak. Öğretmenlik meslek kanunu çıkaracağız. Öğretmenler kadrolu olacak. Toplumda değer vereceğiz öğretmenlere. Geleceği öğretmenler belirliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.