enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3296
EURO
35,0275
ALTIN
2.282,64
BIST
8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Kılıçdaroğlu Eski Bakanın Sanık Olmasını Değerlendirdi

Kılıçdaroğlu Eski Bakanın Sanık Olmasını Değerlendirdi
12.09.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox Tv’de yayınlanan Çalar Saat’te İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ABD’deki davada sanık olmasını Kılıçdaroğlu;” Bu konuda bizi üzen bir Türk Bakan’ın böyle bir davada adının geçmesidir”diye değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Çalar Saat’te İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Kılıçdaroğlu gündeme dair Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Küçükkaya Kılıçdaroğlu’ndan ABD’de yargılamasına devam edilen Rıza Sarraf’ın davasına Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın sanık olarak eklenmesini değerlendirmesini istedi.

”Bu durum bizi üzüyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti bu konuda uyardıklarının altını çizdi Kılıçdaroğlu;” Açık konuşayım Amerkika’da gerçekşen bu davadan Türkiye’nin çıkması çok zor görünüyor. Eğer Amerika’da yargılananlar itirafçı olurlarsa ülkemizi daha zor zamanlar bekliyor. Bizi üzen taraf ise bir Türk Bakan’nın böyle bir davada adının geçiyor olmasıdır” dedi.

”Özür dilenmeli”

Kılıçdaroğlu Türkiye’yi bu duruma hükümetin düşürdüğünü belirtti. Kılıçdaroğlu;” Bu duruma ortam hazırlayan hükümettir ve milletten özür dilenmesi gerekir. Hükümetin suçlu olmasının sebebi de bu davanın Türkiye’de görülmeden kapatılmasıdır. Eğer bu kişilerin bir suçu yoksa Yüce Divan’a giderler ve aklanırlardı. Sorulması gereken soru bu kişileri kim Yüce Divan’a göndermedi?”dedi.

”Türkiye’deki yargılanmama savunmasız kıldı”

Kılıçdaroğlu;” ABD’nin Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan’ı sanık olarak eklemesinin sebebi Türkiye’de yargılanmamasıdır. Bu durum Çağlayan’ı savunmasız kılmıştır. Geldiğimiz noktada Türkiye ABD ilişkileri değişebilir. ABD bizden bazı konularda ödün vermemizi isteyebilir”dedi.

”Çocuklarımızı denek olarak kullanıyorlar”

Kemal Kılıçdaroğlu programda eğitim-öğretimi de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu;”Dünyada kendi çocuklarını denek olarak kullanan tek ülke Türkiye’dir.Hiçbir anne-baba çocuklarını okula göndermek istemiyor. Yoksul aile ile varlıklı ailenin harcamaları arasında 75 kat fark oluşmuş durumda.”dedi.

”İmam Hatiplere karşı değilim”

Kemal Kılıçdaroğlu İsmail Küçükkaya’nın İmam Hatip okullarının artmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna yanıt verdi. Kılıçdaroğlu;” Biz bu konuda çok fazla uyarı yaptık. Ben İmam Hatip okullarına karşı değilim. Ama her okulu İmam Hatip yapamazsınız. Aynı şekilde her okulun fen lisesi, sanat lisesi olamayacağız gibi. Bu eğitimde dengeleri bozar”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.