enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5295
EURO
34,8958
ALTIN
2.437,36
BIST
9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
28°C

Kılıçdaroğlu’ndan Erken Seçim Çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan Erken Seçim Çağrısı
24.10.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında erken seçim çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu;””Meydan okuyorum. Gelin 17 ay beklemeyelim. Buyurun gelin seçimleri erken yapalım.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘erken seçim’ çağrısında bulundu.

”Gazetecileri serbest bırakın”

Konuşmasının başında gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu “Bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Cumhuriyet yazarları neredeyse 1 yıldır içeride. Ahmet Şık’ın ne günahı var. Gazeteciler bizim doğrularımızı dillendirmek zorunda değiller. Gazetecileri hapiste olan bir Türkiye itibar kazanamaz. Onlar itibarı parayla kazanacaklarını sanıyorlar. Benim gibi düşünmeyen insanın da düşüncesini ifade etmesi lazım. Demokrasinin özü budur” dedi.

”Neden CHP’nin önergesine ‘hayır’ dediniz diye sorun”

Ana Muhalefet lideri uyuşturucu konusuna değindi; Kılıçdaroğlu;”Uyuşturucu sorununu ayrıntılarını ortaya koymak ve çözüm üretmek için verdiğimiz önergeyi AKP reddetti.

Şimdi çocuğu olan herkese özellikle annelere sesleniyorum: Bir AKP milletvekili gelir size “bir derdiniz var mı” diye sorarsa deyin ki bu ülkenin çocukları uyuşturucu müptelası olmasın diye CHP bir önerge verdi siz neden hayır dediniz diye sorun.”dedi.

OHAL’in uzatılmasına tepki

Kılıçdaroğlu OHAL’in uzaltımasına tepki gösterdi.;”15 Temmuz’dan sonra Sayın Binali Yıldırım’la Çankaya Köşkü’nde bir araya gelmiştik. Elini şöyle yapıp OHAL için, “çok kısa bir süre için” demişti. OHAL bir kez daha uzatıldı. Şimdi bu süre bir yılı aştı.Her darbe kendi hukukun yaratır. 20 Temmuz sivil darbesi de kendi hukukunu yarattı.”dedi.

”Tek Adam olursa onu kandırırsanız devlet felakete gider”

Kılıçdaroğlu Belediye Başkanlarının istifalarını değerlendirdi. CHP Lideri”Belediye başkanları vardı, millet seçmişti, hani milli irade diyordun. “Ben alırım size ne” diyor. Referandum öncesi tek adam rejimi felaket getirir diyordum. Şimdi söylediklerimin her kelimesi noktası doğru çıktı. Devletin bütün yetkilerini bir kişiye teslim ederseniz orada adalet olmaz kaos olur. Ahlak elden gider. Tek adam rejimi olduğu zaman tek adamı kandırırsanız memleketi felakete götürürsünüz. Örnek mi PKK, FETÖ, Esad, Barzani, Obama, Trump kandırdı. Bu kadar kandırılan bir adamın memlekete faydası olur mu? Eğer sarayında dahi her gece başka bir odada yatıyor ve korkuyorsa, korkan adam ülkeyi mi yönetir. Neden korkuyorsun kardeşim. Çık git bir kahvede otur. Taşeron işçilerle bir sohbet et.”dedi.

”İhanet ettiysen o koltuktan kalkacaksın”

Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözler;”16/9 kuleleri ihanet kuleleridir. Bunları yıkın diye Danıştay kararı çıtı. Bu kararı kimse takmadı. Şimdi diyor ki ihanet ettik. İhanet ettiysen hain kim? Sensin. Başka kim olabilir.

Danıştay ve Kültür Bakanlığı yıkacaksın diyor. Yapan adam ben yıkmam diyor. Erdoğan diyor ki yıkmıyorsan ben seninle küstüm. Kararı uygula demiyor küstüm diyor. Ama geçen gün oturdular yine yan yana. Ne biçim küsmeymiş bu. Kendini hain ilan ettiysen o koltuktan kalkacaksın.Sayın Erdoğan ihanetini ve hainliği itiraf ettiği için teşekkür ediyoruz. Kendisi söylemese bu kadar rahat konuşamazdık belki. Bir bakanı vardı çevre ve şehircilik bakanı. Ne demişti? “Yapılan her şeyden Erdoğan’ın haberi var” demişti.

”Zamanında FETÖ’de Denemişti”

Kılıçdaroğlu iktidarın sıra CHP’li belediyeler açıklamasına cevap verdi. Kılıçdaroğlu;CHP’li belediyelerin de üzerine gideceğiz diye her koldan açıklama yapılıyor. Gidin kardeşim gidin. Demirden korkan trene binmez. Bizim başkanlarımız ahlaklı adamlardır.Bizim belediyeler yeşili seviyorlar. Ağacın yeşilini, parktaki yeşili seviyorlar. Doların yeşilini değil.Bizi korkutmaya çalışıyorlar. Korkmayız. Hiç endişemiz yok. Kendi kabahatini örtmek için biziz belediye başkanının alıp içeri atacaksın.Bunu FETÖ de denemişti zamanında.

”Meydan Okuyorum”

Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu;17 ay beklemeyelim seçimler için. Buyrun gelin seçimleri erken yapalım. El mi yaman bey mi yaman. Kim milletten kaçmıyorsa çıksın ortaya. Bu kadar açık bu kadar net söylüyorum. Gidelim millete. Sen milletten korkmuyorsan, gel kardeşim açıkça sana meydan okuyorum.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.