enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4047
EURO
34,4731
ALTIN
2.483,15
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Melike Basmacı;”Devlet Kaçak Yapı Yapar Mı?”

Melike Basmacı;”Devlet Kaçak Yapı Yapar Mı?”
29.07.2017
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Devletin kaçak yapılarla mücadele etmek yerine Tavas’ta kendisinin kaçak yapı yaptığını ve vatandaşı mağdur ettiğini söyleyerek, “Devlet kaçak yapı yapar mı?” diye sordu.

Tavas’ta resmen devletin kaçak yapıya imza attığını ifade eden CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Ülkeyi 15 yıldır yöneten ve kaçak yapılarla mücadele ettiğini ifade eden AKP iktidarının, Tavas’taki son uygulamasının düşündürücü olduğunu ifade eden Basmacı, “2013 yılında ihalesi yapılan ve 2017 yılında 2 bakanın katılımı ile gösterişli bir tören sonrası hizmete giren Tavas Devlet Hastanesine ulaşımı sağlayan tek yol, geçmiş yıllarda yaşanan skandallar zincirinin bir yeni halkası olarak kayıtlardaki yerini aldı” dedi.

”Vatandaşı Dinledikçe Kulaklarıma İnanamadım”

Bölgede inceleme yaptığını ve gözlerine inanamadığını ifade eden Basmacı, “Hastaneye bir başka ulaşımın olmadığı yolun yapım aşamasında güzergahta bir şahsa ait imarlı, yapı denetimli, yapı izinli, arsayı kamulaştırmayı unutan işgüzar yöneticiler yüzünden devlet yapım aşamasında müteahhite yol yapım ücretini ödemiş. Ancak vatandaşın arsasını kamulaştırmayı unutan AKP zihniyetinin ürünü olan yöneticiler, hem vatandaşı mağdur etmiş, hem de devletin itibarını ayaklar altına almış. Bu nasıl bir ihmalkarlıktır anlamak mümkün değil. Vatandaşları dinledikçe kulaklarıma inanamadım” dedi.

Soru Önergesi Verdi

Soru önergesi verdiğini ifade eden Basmacı, “İnsanların haklarını savunmak gibi de bir görevi olan devletin hak gasbına girmesi ne derece doğru onu da vatandaşların vicdanında sorgulayacağını düşünüyorum. Bu tip yanlışları sadece Tavas’ta değil, yurdumuzun birçok bölgesinde mevcut. Tavas’ta yaşanan olay sonrası soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdım. Oturduğu koltuğa güç veren değil o koltuktan güç alarak kafasına göre iş yapan yöneticilerden gereken hesap sorulacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.