enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3578
EURO
35,0024
ALTIN
2.326,06
BIST
9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Kazancıoğlu, Denizli’de konuştu: “Bu rejimde herkes harcanabilir”

Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu, Denizli’de gerçekleştirdiği basın toplantısında dış politika ve Cahit Özkan’ın istifasına yönelik sorulara cevap verdi. Kazanacıoğlu:”Bu rejimde herkes harcanabilir. Birileri onalara ‘değerli yalnızlık gitmeyecek’ diye onlara söylüyor. Doğu Akdeniz’deki gaz rezervlerinde oyuncu olarak yer almak istiyorsan bu arkadaşlarla görüşmek, ortaklık yapmak zorundasın. Bunu anladılar. Ufak tefek adımlar atıyorlar. Dış ve iç politikada da bir yere doğru geliyoruz. Korkarım ki iç ve dış politikada aynı haftalarda bir hesap kesilecek. “dedi

Kazancıoğlu, Denizli’de konuştu: “Bu rejimde herkes harcanabilir”
A+
A-

Memleket Partisi’nin yeni il başkanlığı binasını Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu ve Parti Meclisi Üyeleri Süleyman Dinçberk ziyaret etti. Kazancıoğlu burada gündeme dair açıklamalarda bulunurken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’de serbest piyasa ekonomisinin en büyük rakibinin AK Parti olduğunu söyleyen Mehmet Levent Kazancıoğlu;”Partili devlet piyasayıyı küçülttü. Tüm ekonomik faaliyetleri devletle bağlantılı, imtiyazlı, partili sermayeye bağladı. Böylece insanlarımız farkında olmadan piyasa küçüldü. İşsizliğin ana sebebi budur. Partili devlet kamusal otoriteye dönüştü. Bunlar bizim alışık olmadığımız şeyler. Biz özgür yaşamaya alışkın insanlarız. Partili devlet düşüncesiyle özgürlükler yok oldu. Piyasa da bundan etkilendi. Ondan sonra ekonomide büyük hatalar yaptılar. Serbest piyasa ekonomisi olmaktan çıktı. İmtiyazlı insanların ekonomisi olmaya başladı. Ülkede güven tesis etmenin tek yolu iktidarın değişmesidir.”dedi.

ÖZKAN VE DIŞ POLİTİKA SORUSUNA ÇARPICI CEVAP

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kazancıoğlu, konuşmasında bahsettiği ‘hükümetin 2013’ten beri uyguladığı değerli yalnızlık politikası’üzerine gelen soruyu yanıtladı. Deda Haber muhabiri Oral Can Tatar’ın;’Değerli yalnızlık politikasının bittiğini görüyoruz. BAE, Mısır, İsrail’le ilişkiler düzeltiliyor. Bunun en büyük yansıması Cahit Özkan’ın istifası oldu. Denizli bu politikadan dönüldüğünü buradan net anladı. Ankara’da bunun yansıması ne oldu?’ sorusuna Kazancıoğlu;”Tek adam için hiçbir şey olmadı. O(Cahit Özkan) gitti başakası geldi. Büyük ihtimalle Birleşik Arap Emirlikleri ile o anda bir iş yaptılar ya da yapacaklardı. Tam bu esnada arkadaş bilmeyerek çomak soktu. O da kendini çok önemli zannediyordu. Bu rejimde herkes harcanabilir. Birileri onalara ‘değerli yalnızlık gitmeyecek’ diye onlara söylüyor. Doğu Akdeniz’deki gaz rezervlerinde oyuncu olarak yer almak istiyorsan bu arkadaşlarla görüşmek, ortaklık yapmak zorundasın. Bunu anladılar. Ufak tefek adımlar atıyorlar. Dış ve iç politikada da bir yere doğru geliyoruz. Korkarım ki iç ve dış politikada aynı haftalarda bir hesap kesilecek.” diye cevap verdi.

Kazancıoğlu’nun açıklamalarının tamamını videodan izleyebirlirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.