enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5187
EURO
34,9082
ALTIN
2.431,46
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Meral Akşener’den İttifak Açıklaması Geldi

Meral Akşener’den İttifak Açıklaması Geldi
17.11.2017
A+
A-

İyi Parti’nin lideri Meral Akşener bugün FOX Tv’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’e konuk oldu. İyi Parti’nin kuruluşundan sonra ülke gündemini değerlendiren Meral Akşener çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı için ittifak yapılır mı sorusuna;”Şu andan bir şey söylemek çok erken”dedi.

Meral Akşener’in konuk olduğu İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’in ilk konusu son dönemde oldukça şiddetlenen Atatürkçülük konusu oldu.

”İyi parti bir çok şeye iyi geldi”

Meral Akşener;”İyi parti bir çok şeye iyi geldi. Ben daha önceki parti kurulmadan önceki konuşmamda İyi Parti’nin Türkiye’deki gergin siyasete yumuşatacağını söylemiştim. Nitekim öyle oldu. Kavga ettiği bütün gruplarla Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı, sıcak mesajlar gönderiyor bunlardan biri de Atatürkçüler oldu. İktidar partisinin yöneticilerini 29 Ekim’de hastalanmalarının, şimdi ise hepsinin turp gibi olmasının İyi Parti’den kaynaklandığını düşünüyorum. Atatürk’ün keşfinin iyi bir şey olduğunu düşünüyorum”dedi.

İttifak söylentilerine Açıklık getirdi

Bahçeli’nin “AKP ile her türlü adımı atarız” sözlerine ne diyorsunuz siz ittifak yapacak mısınız?

”Şu andan bir şey söylemek çok erken. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkes kendi adaylarını çıkarmalı. CHP, AKP ve biz çıkaracağız keşke MHP de çıkarsa diğer partiler de çıkarsa. CHP ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Ortak aday olur musunuz?” derseniz kesinlikle hayır derim. Arkadaşlarımız beni aday gösteriyor. İlerleyen zamanda belki daha parlak bir aday çıkarıyoruz bunu zaman gösterecek oturup konuşacağız. Ama ben iddialı bir adayım. Yüz bin imza ile geleceğim.”dedi.

Meral Akşener programda Eğitim sistemi, Tarım politikası gibi konulara İyi Parti’nin çözümlerini açıkladı.

Eğitim Politikası için;”Bu iktidarın en büyük başarısızlığı eğitimde. Dersliğe sınıfa daha fazla kaynak ayrıldı ama baktığınız zaman öğretmen yetiştirilememiş. Rastgele üniversite açtınız o okulları parti okulu haline getirdiniz. Mezun olanları atamadınız. Bizim tarım liseleri açmamız lazım. Fabrika içindeki işleyişi sağlayacak stajyer sınıfları açmamız lazım. Burada çalışacak o çocukların yaşatarak öğrenmelerini sağlamalı kaliteli bir eğitim vermeli.
İmam Hatip liselerinin de hakkını yememeli biz zamanında çok uyardık bu eğitim sisteminde. 28 Şubat döneminde o gün İmam Hatip liselerini kapatmak istediler. Oturup konuşalım neyse problem çözelim dedik. Bugün de o okulları AKP’nin arka bahçesi haline getirdiler. Sınav sistemi değişti kafalar karıştı.”dedi

Tarım politikası için ise;“Bizim tarım programımız çok iddialı. Ben dilerdim ki insanlar bunu okusun hatamız eksiğimiz var mı söylesin. Ama bu tip şeyler bizde yüzeysel geçilmeye alışıldığı için kimse bu konuya bakmadı. Özel sektöre, alımda, satımda destek verir ürünü değerlendirirseniz işler yoluna girer. Tarım liseleri açar eğitimi profesyonelliğe çekerseniz ki bizim planımız da bu var durum düzelecektir.Eti samanı ithal ediyoruz. Bizim zamanımızda kendine yeten bir ülkeydik. Adilcevaz’da esnafla buluştuk. Bir kasap “Ben 30 TL’ye mâl ediyorum 34’e satıyorum. Bana gelip dediler ki ’30’a sat’. Bende dedim o zaman samanı yemi ucuzlatın.” Üreticinin sorunu bu. Muş Ovası’na gittim bir yeşillik yok koca ovada, ekmeyene para veriyorlar sanki. Yazık oluyor topraklarımıza.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.