enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Milletvekili Arslan ve Başkan Varlıker 1 Mayıs Mesajlarını Yayımladı

Milletvekili Arslan ve Başkan Varlıker 1 Mayıs Mesajlarını Yayımladı
01.05.2018
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve CHP Merkezefendi İl Başkanı Tolga Varlıker 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla mesajlarını yayımladılar.

Arslan:  “1 Mayıs, 24 Haziran’a Işık Olacak”

Emeğin, mücadelenin, alınteriyle kazandığını hakkıyla bölüşenlerin bayramı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Emeğin en yüce değer olduğunu söyleyen CHP’nin bir milletvekili olarak, en kutsal değer olan emeğin her türlü baskıya karşı galip geleceğine yürekten inanıyorum.

Baskıyı ve zulmü, hukuksuzluğu OHAL maskesi altında sürdürmeye çalışan bir iktidar iş başında. Türkiye’nin emekçi sınıflarına artık yeni bir hikaye anlatamayacaklar, yıldıramayacaklar, kandıramayacaklar. Bu yüzden seçime gitmek zorunda kaldılar, çünkü deniz bitti, halka söyleyecekleri,verecekleri hiç bir şeyleri kalmadı.

Saldırganlıkla, iftirayla, rakamları çarpıtmayla yol alacağını sananlar, 2018’de işçiye, memura, çalışana, ev kadınına yine bir şey kazandıramacayacağını itiraf etmiştir. ‘OHAL sayesinde grev olmuyor’ diyerek çalışanların en temel haklarını ve mücadele yollarını tıkamaya çalışanlara karşı daha fazla çalışma barışı, daha fazla maaş ve güvence, daha çok kreş ve eğitim imkanı, daha iyi bir sosyal hayat, daha yaşanabilir bir Türkiye için, parasız sağlık ve güvenceli emeklilik için bu 1 Mayıs dayanışmamızı ve birlikteliğimizi göstermek adına en değerli fırsattır.

Emekçi kesiminin birlikteliği,1 Mayıs’taki umutları yükseltecek ve 24 Haziran’a ışık olacaktır. 1 Mayıs’ta emeğin gücünü alanlara, sokaklara yayacak her bir emekçinin siyasal gücünü 24 Haziran’da sandığa yansıtacağından kuşkumuz yoktur. Emeğin değeri için can vermiş tüm emekçileri saygı ve özlemle anıyor, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı yürekten kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Varlıker: “EMEK EN YÜCE DEĞERDİR”

2003 yılıydı, öğrencilik yıllarım geride kalmış artık iş hayatına atılıyordum. Kendi tekstil fabrikamızda muhasebe ve finasman müdürlüğü görevine başlayacaktım. Hiç unutmam, sevgili annem, ilk iş günümün sabahı evden çıkmadan önce o muhteşem nasihatını söyleyiverdi “ Oğlum, yanında çalışanlarının ve işçilerinin maaşını ve emeğini ne olursa olsun terleri kesinlikle soğumadan ver, her ne şart altında olursan ol önce onlarınkini ver sonra kendin al. ”

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Varlıker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Annem “terleri soğumadan ver” diyordu. Emekçinin üç kuruşuna göz dikmemenin önemi bu kadar güzel anlatılamazdı. Çünkü emek herkes için en yüce değerdir. Bu benim, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı altında yönetici olarak ter dökeceğim, meydanlarda emekçilerle omuz omuza sömürüye karşı ses yükselteceğim ilk 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramım. Ben inanıyorum ki en kutsal değer olan emek her türlü baskıya karşı galip gelecektir. 1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenIi bir geIecek için mücadeIe günüdür. 1 Mayıs’da umutlarımız yeniden yeşerecek ve bu umut 24 Haziran için önümüzü aydınlatan ışık olacaktır. Emniyet mensubu emekçilerimizin bu seneki talebini yerine getirerek ilk toplanma yerimiz Çınar Meydanı olmayacaktır. Çaybaşı’ndaki CHP Merkezefendi İlçe Binamız’da saat 11:00’da toplanacağız ve Tarım İl Müdürlüğü önündeki meydana doğru yürüyeceğiz. Tüm halkımız davetlidir. Öncelikle alın teri için can vermiş tüm emekçilerimizi saygıyla anıyorum ve 1 Mayıs’ın, anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında kutlanmasını diliyorum. Başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere bütün halkımızın Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım”.

Yorumlar
  1. Aron Dacemoğlu dedi ki:

    Merkezefendi belediye başkan adayımız Tolga Varlıker’dir. TV gelecek, MS gidecek.
    Massachusetts’dan selamlar