enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Muharrem İnce yeniden genel başkan seçildi! ‘Ekonomide yangın var, Merkez Bankası’nda rezerv yok’

Muharrem İnce yeniden genel başkan seçildi! ‘Ekonomide yangın var, Merkez Bankası’nda rezerv yok’
A+
A-

Memleket Partisi’nin 1. Olağan Kurultayı Ankara’daki gerçekleşti. Kurultayda oy kullanan 750 delegenin oyunu alan Muharrem İnce, genel başkanlığa seçildi.

“GÖSTERELİM HERKESE”

Kongrede konuşan İnce “Türkiye’de 19 yıllık bir iktidar var. Bir de yapma demokrasi vaat eden bir muhalefet var. AKP’nin yandaş kanallarını her gün eleştiriyorlar. Ama belediyelerden beslenme muhalefet kanalları da korkuyor göstermeye. Onun için bugün sizden bir şey istiyorum: Memleket Medyası. Memleket Medyası ne biliyor musunuz? Hepiniz alınız lütfen telefonlarınızı elinize. Herkes canlı yayın yapsın. Canlı yayın öyle olmaz, böyle olur diye gösterelim herkese” dedi.

“GERÇEK SORUNLARI TARTIŞMIYORLAR”

Türkiye’nin halinin ‘içler acısı’ olduğunu söyleyen İnce, “Türkiye’de bunca problem var ama tartışmaya bak tartışmaya… ‘Metro ‘U’ mu olacak, ‘M’ mi olacak?’ Babanızın parasıyla mı yapıyorsunuz siz? ‘U’ diyenler de, ‘M’ diyenler de o metronun parasını babanızın dükkanından mı getirdiniz? Milletin parasıyla yapıyorsunuz. ‘U’ olsa ne olacak, ‘M’ olsa ne olacak? Bu, şuna benziyor: Fatih İstanbul’u fethetmek istediğinde Bizans’ın papazları oturmuş, ‘Melekler erkek mi, dişi mi?’ diye tartışıyor. Bugün Türkiye’nin iktidarı da, muhalefeti de Bizans’ın papazlarının tartıştığı gibi tartışıyorlar. Gerçek sorunları tartışmıyorlar. Ormanda yangın var, söndürecek uçak yok. Ekonomide yangın var, Merkez Bankası’nda rezerv yok. Adalette yangın var, bunlarda yangını söndürecek vicdan yok. Memlekette yangın var, Saray’da bunu görecek göz yok, gönül yok, akıl yok. Bu memleket sahipsiz değildir. Bu memlekete sahip çıkacağız hep birlikte. Ne pahasına olursa olsun. Yolda başımıza nelerin geleceğini bilerek, itibarsızlaştırma kampanyalarına direnerek, asla geri adım atmayacağız. Her mikrofonu eline aldıklarında Müslümanlıktan bahsederler, şeriat isterler; fırsatını buldular mı, Almanya’ya kaçarlar. Niye Arabistan’a kaçmıyorsunuz? İmam hatip açarlar her mahalleye bir tane ama kendi çocuklarını özel okullara gönderirler. Her mikrofonu eline aldıklarında şehirliği överler ama askerden kaçmak için her tür naneyi yerler. Milli Piyango’ya ‘Haram’ derler ama İddia’yı, Şans Topu’nu, beygirleri 7 gün 7 gece koşturmayı bunlar icat ettiler. ‘Kefenle yola çıktık’ diye konuşurlar her zaman. Kefenle yola çıkarlar ama zırhlı araçların içinde 500 polisler gezerler. ‘Fakirlik Allah’a yakın olmaktır’ derler ama zengin olmak için her yolu denerler. Mesela bunlar her ağızlarını açtıklarında alkolken söz ederler ama alkol vergilerinden köşeyi dönmeyi, oradaki vergilerden maaş almayı çok severler. Biz bu umutsuzluğu kıracağız. Biz bu memleketi barıştıracağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.