enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3301
EURO
35,0755
ALTIN
2.307,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Necip Filiz Hocalı Katliamı İçin Bir Mesaj Yayımladı

Necip Filiz Hocalı Katliamı İçin Bir Mesaj Yayımladı
24.02.2018
A+
A-

Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 25-26 Şubat 1992 tarihlerinde Azerbaycanlı kardeşlerimizin tarihin ibretle kaydettiği zulüm ve saldırılara maruz kaldığını söyleyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Hocalı’da çocuk, kadın ve yaşlı demeden 613 soydaşımızın canına kast edenleri Türk milleti asla affetmeyecek,insanlık vicdanı unutmayacaktır” dedi.

Başkan Filiz Hocalı Katliamı’nın 26. Yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi;

“Bugün, 26 yıl evvel, Hocalı’da yaşanan elem verici bir katliamın yıldönümüdür. 26 Şubat 1992 gece yarısı, Dağlık Karabağ’ın Hocalı kentinde yaşananlar sözün ve insanlığın bittiği kanlı bir ana tekabül etmektedir. İlisu ve Hocalı çaylarının kesişerek aktığı ve Türklüğün mukaddes damarlarından birisi olan Hocalı’da yaşanan vahşet ve zalimlikler hiçbir zaman hafızalardan çıkmayacak kadar acı ve keder vericidir Hocalı’da insanlık yerin dibine geçmiş, vicdan ve merhamet rafa kalkmıştır. Hocalı, sözde soykırım gevişi getirenlerin, insan hak ve özgürlüklerinden dem vuran melunların bir kez daha maskelerinin indiği yerin adıdır. Hocalı’da yuva yıkan, yurt yakan, eziyet ve işkenceleri bir yöntem olarak kullanan zalimler emellerinden hala bir şey kaybetmemiştir. Türk’ün mührünü tarihin alnına vuran aziz ecdadımıza mahcup olmamak için  İster Azerbaycan, ister Doğu Türkistan, ister Türkmeneli, isterse de Bayır-Bucak olsun, Türklük gurur ve şuurunun, İslam ahlak ve faziletinin son ferdimize kadar davacısı olacağız. İnsan hakları lobileri, özgürlük ve demokrasi havarileri, uluslararası toplum bugüne kadar Hocalı’yı yok saymıştır. 26 Şubat 1992’de Ermeni çetelerinin saldırısında 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’i de yaşlı olmak üzere 613 soydaşımız şehit edilmiştir. Yerinden yurdundan mahrum edilmiş bir milyon soydaşımızın mağduriyetleri hala devam etmektedir. Azerbaycan Türklüğünün helali ve hakkı olan ecdat yadigarı topraklarına kavuşması milletimizin en acil dilek ve temennilerinden birisidir.

Bu vahşetin üzerinden geçen zaman içinde millet olarak hüznümüz ve eli kanlı canilere yönelik nefretimiz hiç eksilmemiş ve kızgınlığımızda bir azalma olmamıştır. Bu elem verici insanlık suçunun sorumlularını Türk milleti asla bağışlamayacak ve affetmeyecektir.

Bu vesileyle başta Hocalı olmak üzere, Ermeni saldırılarıyla hayatını kaybetmiş bütün soydaşlarımızı ve ecdadımızı hürmetle yâd ediyor hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.