enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Nilgün Ök: “Kadınların Sesi Olacağız”

Nilgün Ök: “Kadınların Sesi Olacağız”
02.06.2018
A+
A-

Ak Parti Milletvekili Adayı Nilgün Ök, “Kadın girişimci ve çiftçilerin sesi olacağız” dedi.

24 Haziran seçimlerine az bir süre kala seçim çalışmalarına yoğun tarzda devam eden Ak Parti Denizli Milletvekili Adayı Nilgün Ök Denizli Deda Haber’i ziyaret etti. Ziyareti esnasında kameralarımıza konuşan Ök, “Kadın çiftçilerin ve girişimcilerin sesi olacağım” dedi.Ak Parti döneminde kadın girişimcilere verilen önemin arttığının altını çizen Nilgün Ök, “Önceden kadınlar için bu çalışmalar yoktu. Ak Parti döneminde ise KOSGEB ve Tarım İl Müdürlükleri vasıtasıyla çok çeşitli çalışmalar yapıldı. % 50’ye varan hibeler kadınlar için pozitif ayrımcılık yapılarak %70’lere kadar çıkarıldı. Bunlar sevindirici gelişmeler. Ama bizler yeni dönemde işlerini kurmuş kadın girişimciler için de çalışmalar yapacağız. İşini kurmuş ve geliştirmek isteyen kadınları daha fazla desteklemek adına bu alanda girişimlerde bulunmak istiyoruz” dedi.

“Kadın Çiftçilerin Sesi Olmak İstiyorum”

Türkiye’nin verimli kaynaklara sahip olduğuna değinen Ök, “Tarım ve Hayvancılık’ın gelişmesi adına hükümetimizin uyguladığı teşvikler yüzümüzü güldürüyor. Bu desteklerin artarak devam etmesi için çalışmak istiyoruz. Ben de tarımın içinden geliyorum. Bu sebeple de kadın çiftçilerin de sesi olmak istiyorum” dedi. Kadın çiftçilere önerilerde de bulunan Ök, “Kadın çiftçilerimiz için eğitimler ve hibeler var. Eğer köyde yaşantı sürülüyorsa küçükbaş hayvan yardımı yapılıyor. Kadın çiftçilerimiz kesinlikle Tarım İl Müdürlükleri’ne gelsinler ve verilen destekler ve eğitimler hakkında bilgi alsınlar. Küçük görülen işlere bile teşvikler yapılıyor” dedi. Bölgelerin tarım politikalarında da başarının yakalandığını ifade eden Ök, “İki gün önce Tavas bölgesindeydik. Bölgedeki toplulaştırmalar tamamlandı ve sulama kanalları sağlandı. Artık Tavas ovası istediği her şeyi ekebilecek. Bunlar yadsınamaz projeler. Oraya gittiğimizde konuştuğumuz çiftçiler ‘Allah Razı Olsun’ diyor ve bunları duymak da bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.