enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5710
EURO
35,0102
ALTIN
2.428,15
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Özkan Akdeniz Parlementerler Asamblesi’nde Konuştu

Özkan Akdeniz Parlementerler Asamblesi’nde Konuştu
16.02.2018
A+
A-

Romanya’da (Eflak) Akdeniz Parlementerler Asamblesi 12. Genel Kurulu toplantısına katılan AKDENİZ PA Üyesi Denizli AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan, genel kurulda yaptığı konuşmasında Kıbrıs Meselesi, terörizmle mücadele ve bu mücadelenin uluslar arası barış açısından kazanımlarını dile getirdi.

Türkiye olarak Yurtta sulh cihanda sulh anlayışıyla bütün dünya ülkeleri ile dostluk ilişkileri kurduğunu,  ve tüm devletlerin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını belirten Özkan:  “Bu bağlamda da Kıbrıs’taki varlığımız Türkiye’nin garantörlük hakları çerçevesindedir ve orada yaşanan ölümleri ortadan kaldırmak için yapılmıştır. Bunun gerekçesi olarak da Birleşmiş Milletler Annan planını da Türk tarafı olarak kabul ettik; ancak Rum Kesimi bu karara itiraz etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinden bu yana barıştan yana olan bir ülke olmuştur. Yine aynı şekilde toplantının başından bu saate kadar konuştuğumuz, uluslararası terörizm ile mücadele bağlamında Afrin’ de, bölgesel barışı ve sınır güvenliğimizi sağlamak adına mücadele içerisindeyiz.”dedi.

”105.000 mültecinin de kendi topraklarına dönmesini sağladık”

Dünyadaki bütün terör örgütlerinin hedefinde olan bir ülke olarak Feto, PYD, YPG, PKK, Deaş adı sanı, duyulmamış tüm terör örgütleri ile mücadele ettiklerini belirten Özkan: Afrin’ de yaptığımız mücadelenin asli sebebi bölgedeki yoksulluğu ortadan kaldırmak, bölgesel barışı ve istikrarı ve kalıcı olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. Bunu Fırat kalkanı operasyonu sürecinde neticelerini gördük.  105.000 civarı mültecinin de kendi topraklarına dönmesini sağladık. Bunları ifade ettikten sonra istikrarsızlık ve yoksulluk terörizmi, terörizm istikrarsızlığı tetikleyen döngüsel bir hareket ortaya koymuştur.  Bu bağlamda eğer istikrarsızlığı ortadan kaldırırsak yoksulluk ortadan kalkacak, yoksulluk ortadan kalkarsa terörizm ortadan kalkacak ve bir bütün olarak bölgesel ve küresel istikrar sağlanmasını ve korunmasını inşa etmiş olacağız. Türkiye ve Almanya’nın birlikte Filistin’de istihdam oluşturacak şekilde ortaya konulan Organize Sanayi Bölge çalışması başarılı bir örnektir. Bölgede istikrar ve istihdamla beraber refah sağlanacak ve terörizmin gerekirse olan yoksulluk ortadan kalkacak ve bölgesel barış bu şekilde desteklenmiş olacaktır. Bu bağlamda Türkiye ve Almanya’nın Filistin’de Ortaya koymuş oldukları istihdam projelerinin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasını gereklidir” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.