enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5005
EURO
34,9292
ALTIN
2.432,98
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Özkan, İstiklal Marşı’nın Kabulünü Kutladı, Milli Şairi Unutmadı

Özkan, İstiklal Marşı’nın Kabulünü Kutladı, Milli Şairi Unutmadı
12.03.2018
A+
A-

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kutladığı bir mesaj yayımladı.

Özkan mesajında, İstiklal ve istikbal mücadelemizin en zorlu dönemlerinde yüreği vatan-millet sevdası ve bağımsızlık aşkıyla yanan üstad Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşı, aziz milletimizin duygularına tercüman olmuş nadide bir eser olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı’nın, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milleti’ni ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eser olduğunu ifade eden Özkan sözlerine şöyle devam etti:

MİLLİ BENLİĞİMİZİ İÇİNDE TAŞIYAN OLAĞANÜSTÜBİR METİNDİR

“Mehmet Akif, istiklal harbini süresince gerek halk içindeki konuşmalarıyla, gerekse Anadolu’da yaptığı seyahatlerle, zor şartlarda çıkardığı dergi nüshalarıyla milletimizi bilgilendirmiş, şevkini artırmış, Türk Milletinin umut ışığı olmuştur.

İstiklal marşımızın büyük şairi, istiklal savaşında milletimizin neden savaştığını, hangi duygularla vatanını muhafaza ettiğini, yazdığı marşta çok açık bir şekilde dile getirmiştir. Bu nedenle istiklal marşımız tarihimizi, milli benliğimizi, istiklal savaşımızın heyecanını içinde taşıyan bir edebi eserdir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini,  hissiyatlarını iyi bilen Akif, birikimini, heyecanını, umudunu ve bağımsızlık azmini milletiyle paylaşmış; yeniden dirilişin başlamasını, milli mücadele ruhunun alevlenmesini de sağlamıştır.

KAHRAMANLIĞIMIZI TARİH SAYFALARINA BİR DAHA SİLİNMEMEK ÜZERE KAZIMIŞTIR

Milli şairimiz Mehmet Akif, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ demekle, İstiklal mücadelesinde verdiğimiz binlerce şehidimizden dökülen kanın ve verilen mücadelenin önemini dile getirmiş, milletimizin yokluk içinde göstermiş olduğu kahramanlığı tarih sayfalarına bir daha silinmemek üzere kazımıştır.

Bu vesile ile İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, şuan Afrinde o günkü ruhla savaşmakta olan Mehmetçiğimize Mevlamın hayırlı zaferler nasip etmesini diliyorum. Sözlerime şanlı marşımızdan bir dörtlükle son veriyorum:

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın…
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.