enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Özkan, MÜSİAD’da Arabuluculuğu Anlattı

Özkan, MÜSİAD’da Arabuluculuğu Anlattı
20.01.2018
A+
A-

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Cahit Özkan, MÜSİAD Denizli Şubesince organize edilen “İş Mahkemelerinde zorunlu arabuluculuk uygulaması” konulu hizmet sektör kurulu toplantısına iştirak etti.

Üretim sektöründe 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için yani dünyanın ilk on ekonomisinden birisi, Avrupa’nın ilk üç ekonomisinden birisi olabilmek için mutlaka ama mutlaka üretim hayatında ihtiyaç olan emeği karşılayacak gençleri yetiştirmek gerektiğini ifade eden Özkan, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin’ in, Denizli’de işsizlik sorununun olmadığını tam tersine, sanayicilerin kalifiye eleman bulma sıkıntısı yaşadığını, endüstri meslek lisesi mezunlarının askerlik süresi ile ilgili düzenleme yapılarak, bu sayede bu liselere olan talebin artırılmasının sağlanabileceğini belirtmesi üzerine: “Bu öneriyi gerçekten yerinde ve doğru buluyoruz. Ve bu konuyu da inşallah ilgili bakanlık nezdinde gündeme taşıyacak, ülkemizin nitelikli işçi ihtiyacını karşılamaya yönelik adımları atacağız ”dedi.

“ARABULUCULUK SİSTEMİ TOPLUMSAL BARIŞA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACATIR”

Özkan, toplantının ikinci kısmında, arabuluculuk sisteminin toplumsal barış ve uzlaşı kültürüne büyük katkı sağlayacağını da belirtti. Milletvekili Özkan ayrıca:“Arabuluculuk, tarihimizin ve köklü medeniyetimizin bir mirasıdır. Peygamber Efendimiz, arabuluculuk ve uzlaştırmanın namaz, oruç ve zekat gibi ibadetler kadar değerli ve önemli olduğunu ifade ediyor. Yine Hz Ömer, Kufe Valisine yazmış olduğu bir mektupta, “mahkemelerde ihtilafların artmaması için arabuluculuğu yaygınlaştırın, arabuluculukla adalet dağıtacaksınız!” diye emir vermiştir. Süre gelen bu adalet anlayışı Osmanlı döneminde ahi teşkilatlarımız tarafından gerçekleştirilmeye devam edilmiş, bu vesile ile arabuluculuğun en güzel örnekleri ortaya koyulmuştur. Arabuluculuk konusunda öyle güven veren bir sistem kurmuşlardı ki; bir kilo altının, iki dudağının arasından çıkan kararla mülkiyetini değiştiren şahıslara itimat edilir, ve ihtilaflar büyümeden hakkaniyetle çözüme kavuşturulurdu” dedi.

“EN KÖTÜ SULH EN İYİ KARARDAN DAHA YEĞDİR”

Arabuluculuğun 2013 yılında AK Parti’nin yaptığı reformla resmi olarak uygulanmaya başladığını hatırlatan Özkan, şöyle devam etti: “Artık arabuluculuğu dava şartı haline getirdik. İş uyuşmazlıklarında, mahkemeye gitmeden, herhangi bir harç, masraf ödemeden, çok daha az maliyetle hatta maliyetsiz çözüm öngörüyoruz. Adalete erken erişim sağlıyoruz. Taraflar ilk ara buluculuk görüşmesi neticesinde anlaşamayacaklarını düşünürlerse dava yoluna devam edebilecekler. Bugüne kadar arabuluculuğa giden yaklaşık 18 bin 300 uyuşmazlığın yüzde 92’si anlaşmayla sonuçlandı. Getirilen sistem, adaletten toplumsal barışa, çalışma hayatından yatırım ve istihdam imkanının geliştirilmesine kadar pek çok alanda olumlu katkılar sağlayacaktır. Arabuluculuk Sistemi ile 17 binden fazla uyuşmazlığın bir günden daha kısa sürede sonuca ulaştığı görülüyor. İşçinin hakkının alın teri kurumadan ödenmesi emrine uygun olarak işçinin alacağına bir an önce kavuşması sağlanmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.