enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
35,0041
ALTIN
2.323,31
BIST
9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Özkan: “Sıra Bizde”

Özkan: “Sıra Bizde”
14.06.2017
A+
A-

AK Parti MKYK üyesi Denizli Milletvekili Cahit Özkan, katıldığı bir program sonrasında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin 16 Nisan itibariyle yeni bir yola girdiğini belirten Özkan, “Milletimiz üzerine düşeni yaptı. Sıra bizde. Biz de gerek meclis iç tüzüğünü, gerekse referandum uyum yasalarını çıkarmak üzere çok yoğun bir şekilde çalışacağız.” dedi.

Sorunlar Daha Hızlı Çözülecek

AK Parti MKYK üyesi Denizli Milletvekili Cahit Özkan

AK Parti MKYK üyesi Denizli Milletvekili Cahit Özkan

Milletin 16 Nisan’da tarihi bir karar verdiğini belirten Özkan, şunları dile getirdi: “Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yaşadığımız bölgesel ve küresel sorunlar, yapılan bu değişikliğin ne kadar önemli ve kritik olduğunu gösteriyor. İşte 16 Nisan’da kabul ettiğimiz referandum sonucunda uygulanacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, artık koalisyonlardan yani istikrarsızlıktan kurtuluyoruz. Bundan sonra seçilen liderler milli iradenin gücünü hissedecek ve karşılaştığı sorunları daha hızlı, daha kolay ve rahat çözecek.”

Özkan, bundan sonra Türkiye’de siyasetin milli bir eksene oturacağını belirterek, düşüncelerin, siyasi görüşlerin farklı olabileceğini fakat milli olmanın, vatanı için gerektiğinde canını vermenin, devleti ebed müddet yaşatmanın ve millete aşkla bağlı olmanın, herkesin vatanına ve milletine karşı bir borcu olduğunu söyledi.

Türkiye’de muhalefetin maalesef böyle bir hassasiyet gütmediğini belirten Özkan, “Bizdeki muhalefet, milletin yararına, çıkarına olan, milletin hassasiyeti olan her konuya muhalefet ediyor.” dedi. Yeni sistemin en büyük getirilerinden birinin de millileşmek zorunda kalacak olan muhalefet anlayışı olduğunu belirten Özkan sözlerine şöyle devam etti: “Bir milletvekili nasıl kendi ülkesine yaptırım çağrısında bulunabilir? Bir parti nasıl ülkenin savcısını şehit eden teröristlerin yanında durabilir? Bunları anlamak mümkün değil.

Bir siyasi parti düşünün ki ülkeye ihanet edenlerin davalarında avukat gibi her davaya katılıyor ama her ne hikmetse aynı siyasileri darbecilerden hesap soran mahkemelerde göremiyoruz. İşte yeni sistemle birlikte göreceksiniz ki artık gayrimilli siyaset yapan muhalefet anlayışı artık tasfiye olacak. Milletin değerlerini koruyan ve hassasiyetlerini paylaşan yerli ve milli muhalefet anlayışı oluşacak. Bunu hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.