enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5463
EURO
34,8430
ALTIN
2.435,06
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Özkan Tek Tip Kıyafet Kararını Değerlendirdi

Özkan Tek Tip Kıyafet Kararını Değerlendirdi
25.12.2017
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan Tek tip elbise ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında: “Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname gereği, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar nedeniyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanlar, duruşmalara badem kurusu ve gri renkte tulum giyerek getirilecek. Bu aslında mağdurların ve mazlumların bir talebidir. Bu Türkiye’ye has bir uygulama değil, dünyanın birçok yerinde uygulanıyor. Gelişmiş demokratik hukuk devletleri, her şeyden önce anayasal hukuk düzenine herkesin uyuduğu, uyumayanlara da hukuk kuralları çerçevesinde yasaların öngördüğü cezanın verildiği ülkelerdir. Demokratik hukuk devletinde, İnsan hak ve özgürlükleri gerekçe gösterilerek anayasal düzenin suç saydığı bir eylem icra edilemez. Tek tip kıyafet, pek çok gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi sanıkların suçu ve suçluyu övmesine engel olacak bir düzenlemedir. Devlet otoritesinin gereği, aziz milletimizin talebidir.

“15 TEMMUZ İHANETİNİN MAĞDURLARINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDE, BU KARAR ÇOK TA AĞIR OLMASA GEREK.”

Muğla’da devam eden Cumhurbaşkanına suikast davası sanıklarından birinin göğsünde afiş büyüklüğünde HERO, yani kahraman yazılı tişört ile duruşmaya gelmesinin, izleyen herkeste infial oluşturduğuna değinen Özkan, sözlerine şöyle devam etti.

“Kıyafeti, araç haline getirerek meydan okumalar veya mesaj vermelerin yaygın olduğunu söyleyemeyiz. Ama 15 Temmuz sanıklarının, zaman zaman suçtan zarar gören tarafa mesaj veren, alaya alan ve meydan okuyan kıyafet tercihlerinin olduğunu görmüştük. Dünyanın bütün devletleri, toplum hayatını tehlikeye atacak infial ve intikam duygularını bastıracak ağırlıkta tedbir ve cezalar uygular. 15 Temmuz ihanetinin mağdurlarını düşündüğümüzde bu karar çok ta ağır olamasa gerek. Zaten milletimizin tamamının olaylara bakışı ve değerlendirme biçimi 15 Temmuz alçaklığı ile az ya da çok değişime uğramıştır. Bunu sadece FETÖ davaları olarak da düşünmeyin. Özellikle de vatanın birliğine ve bütünlüğüne kastedecek bir eylem yapan veya yapmaya teşebbüs eden herkesi kapsayacak olması gayet manidar olmuştur.” Dedi.

Muğla duruşmasındaki FETÖ’cü alçağın, afiş gibi tişört giymesinin bir deneme olduğunu, bu denemeye aynı ağırlıkta bir karşılık gelmezse yaygınlaştıracaklarını, hükümetçe böyle bir önlem alınmaması durumunda, 15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarını galeyana getirecek başka provokatif eylemlere yöneleceklerini düşündüğünü de belirten Sayın Özkan:

“Vatanımızın şer güçlere peşkeş çekilmesini engelleyen şehitlerimize, gazilerimize ve halkımıza yapılan saygısızlığa karşı, yürürlüğe konulan tek tip kıyafet uygulamasını gayet yerinde buluyorum.  Her zamanki gibi halkın talebine anında karşılık veren Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu kararın hayata geçirilmesinde katkısı olan çalışma arkadaşlarımıza saygılarımı iletiyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.