enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4238
EURO
34,4423
ALTIN
2.488,20
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Açık
21°C

Özkan: Türkiye’nin Kararlılığı Münbiçte Zafer Getirmiştir

Özkan: Türkiye’nin Kararlılığı Münbiçte Zafer Getirmiştir
20.06.2018
A+
A-

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan medya mensupları ile yapmış olduğu röportajında, Türkiye ile Amerika’nın arasında Münbiç’in terör örgütü YPG’den arındırılması ile ilgili anlaşmaya değindi.

Şu anda birliklerin devriye halinde olduklarını ifade eden Özkan: “Alanın tamamen temizlenmesinden sonra yapılacak çalışmalar karşılıklı mutabakat çerçevesinde devam edecek. Münbiç’te diplomatik görüşmelerin olumlu sonuçlanması, Türkiye’nin son dönemde masada da güçlü olduğunu göstermektedir. Biz asla silahlı çözümden yana olmadık. Buna mecbur bırakıldık. Biz uluslararası huzuru düşündüğümüz kadar, kendi sınır halkımızın güvenliğini de düşünmek zorundayız, bundan sonra da bu duruşu sergileyeceğiz.” dedi.

Teröristleri Oradan Çıkaracağız

Hem Türk hem ABD askeri birliklerinin bağımsız devriye gezmeye başladığını da ifade eden Özkan: “Bir kademeden sonra birlikte ABD ile birlikte devriye gezmeye başlayacağız. 90 günlük bir süre zarfında ve hazırladığımız takvim ışığında YPG’li, PYD’li teröristlerin çıkarılmasını birlikte yapacağız. Münbiç’in yönetimi ile ilgili de teknik çalışmalar devam ediyor. Yerel yönetimde kimlerin ve nasıl yer alacağına ABD ve Türkiye beraber karar verecek. 3 ay içerisinde bu süreci tamamlamayı düşünüyoruz.” diye belirtti.

Özkan sözlerine şöyle devam etti:

Bize Verilen Sözler Tutulmadı

Afrin’de, Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi yeri geldiğinde askeri müdahale etmemiz gerekti. Ülkemiz sınır dışından tehdit edilirken seyirci kalamazdık. Bizim için askeri müdahale her zaman en son başvurabileceğimiz bir konudur. Münbiç konusu bizim için hassas bir konu. Suriye’deki karışıklıkları fırsat bilen YPG/PKK Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmak istedi. Fırat’ın batısına geçmek istemesi onlar açısından önemliydi. Görüşmelerimize göre ABD’ye bunları kullanmayacaktı. Sonra operasyon için lazım olduklarını ve bu teröristlerle iş birliği yapacaklarını söylediler. Türkiye’nin Suriye konusunda Cenevre, Astana, Soçi ve Münbiç dahil tüm süreçlerde kilit ülke olması bu süreci etkiledi. Amerika ile yapılan ısrarlı görüşmeler sonucunda alınan kararlara göre YPG/PKK buradan çıkacak, silahları elinden alınacak.

Münbiç’te Güvenliği Türkiye ve ABD Sağlayacak

Türkiye’deki Suriyelilerin geri dönmesi için Münbiç’in teröristlerden arındırılması önemli bir faktör. Fırat’ın doğusu için de önemli. Yaptığımız çalışmayla bölgemizdeki tehdit ortadan kalkıyor, iki bölgede istikrar sağlanıyor, Münbiç ilişkilerimizin normalleşmesi ve güvenin yeniden tesis edilmesi açısından bir başlangıç. Bundan sonra Münbiç’in halkı zulüm görmeyecek. Orada terör sökülüp temizlenecek, terör kalmayacak, insanlar zulümden kurtulacak, bölgeye istikrar gelecek, insanlar insana yakışır şekilde yaşayacak.

Siyasi Kararlılığımızı Gördüler

Münbiç’teki gelişme bir zaferdir ve kararlı duruşun bir sonucudur. Fırat Kalkanı Harekatı ile başlayan temizlik Zeytin Dalı Harekatı ile devam etti. Dünya ve özellikle de ABD, Türkiye’nin siyasi kararlılığını gördü. Bunun sonucunda büyük bir diplomatik başarı yaşandı. Tüm bunların sonucunda Münbiç’in ahalisi huzura kavuşacak ve herkes evine dönecek. Suriye’nin farklı bölgelerindeki mazlum halkın farklı kesimler tarafından katledildiği bir dönemde, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı gibi Zeytin Dalı Harekatı’nda da siyasi ve askeri başarının yanı sıra, tek bir sivilin burnunu kanatmayarak insani başarı da göstermiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.