enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5574
EURO
35,0123
ALTIN
2.435,30
BIST
9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Özkan Yeni Yasama Yılına Dair İpuçları Verdi

Özkan Yeni Yasama Yılına Dair İpuçları Verdi
30.09.2017
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında mecliste görüşülecek konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Milletvekili MKYK Üyesi Cahit Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu ve yönetim kurulunu ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Milletvekili Özkan, ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde de bulundu. Meclis gündemin çok yoğun olacağını ifade eden Özkan, “1 Ekim tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir tempo ile çalışmalarına başlayacak. 16 Nisan 2016 tarihinde yapılan referandum ile büyük bir değişikliğe gidildi. Ekonomik kalkınmada,  istikrarda, istihdamda yeni fırsatları önümüze getirecek yeni modeli hayata geçirdik. Bundan sonra koalisyonların olmadığı daha istikrarlı bir siyasi hayatı yaşayacağız.” dedi.

UYUM YASALARI GELİYOR

Uyum yasalarının hayata geçirilmeye başlanacağını anlatan Özkan; “Meclisin açılması ile birlikte ilgili uyum yasaları meclisin ilgili komisyonlarına gelecek. Aşama aşama genel kurulda oylanarak, 2019 genel seçimleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve yeni anayasal düzen altyapıları ile birlikte tam anlamı ile hayata geçmiş olacak.” ifadelerini kullandı.

KADINA KARŞI ŞİDDET ÖNCELİKLİ KONU

Kadın erkek fırsat eşitliğine yönelik önemli adımların da atılacağını ifade eden Özkan; “Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonun hazırladığı rapor var. Bu rapor da meclisin gündemine gelecek. Denizli ve ülke genelinde kadına karşı şiddet önemli sorunlardan biridir. 26. yasama döneminde oluşturulan bu komisyon, kadına karşı yaşanan şiddete dair tüm paydaşları dinleyerek, tüm olayları değerlendirilerek rapor hazırladı. Bu rapor, meclis açılır açılmaz ilk faaliyet olarak meclis gündemine gelecektir. Ülkemizde bu tip mahcubiyet içeren olayların bir daha gündeme gelmemesi için yasal, adli ve idari anlamda gerekli çalışmalar yapılacak. Yasama yılının ilk günlerinde kadına karşı şiddetin ortadan kalkması ve fırsat eşitliği için hazırlanan rapor ile ele alınacak olmasının ülkemizin bu konuya birincil mesele olarak bakış açısını ortaya koymaktadır. Parlamentomuz milli iradenin tecelligahı olarak uzlaşı içinde tüm siyasi patileri de işin içine katarak Türkiye’nin ortak aklını hayata geçirecek yasal düzenlemeleri, denetim ve yasama faaliyetlerini yapmaya başlayacak” dedi.

“KIZILAY’A DESTEK BİZLERİ SEVİNDİRİYOR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kızılay Denizli Şube Başkanı Başkanı Erdal Otçu da, Kızılay’ın çalışma alanları hakkında bilgiler vererek Denizli halkına kendilerine verdiği destek ve güvenden dolayı teşekkür etti. Otçu, “Kızılay kamu yararına çalışan bir kuruluş olduğu için yapılan faaliyetlere halkımızın desteği çok büyük oluyor. Son olarak Denizli olarak kurban bağışında ülke genelinde 9. sırada yer aldık. Arakan için yardım kampanyalarımız devam ediyor. Denizli halkı her zaman yanımızda yer alıyor. Sizlere de yeni yasama yılında başarılar dileriz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.