enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3662
EURO
35,0212
ALTIN
2.326,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Özkan’dan 20 Aralık İnsanlık Dayanışma Günü Açıklaması

Özkan’dan 20 Aralık İnsanlık Dayanışma Günü Açıklaması
20.12.2017
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan 20 Aralık İnsanlık Dayanışma Günü sebebiyle basın açıklaması yaptı.

“BUGÜN, MİLLETLERARASI DAYANIŞMANIN ÖNEMİNE VURGU YAPAN MANİDAR BİR GÜNDÜR.”

 20 Aralık 2015, Uluslar arası İnsanlık Dayanışması günü nedeniyle kamera karşısına geçen Özkan:

“Dünya çapında tek başlarına çözemedikleri birçok sorunla karşı karşıya kalan ülkelere bulunmaktadır. Terörizm, ülkelerde mülteci haldeki insanların artması, dünyada iklim değişikliklerin yayılması, gıda güvenliğinin yokluğu ve çevre sorunlarının artması bu sorunların en önemlileri sayılmaktadır. Dünyadaki krizlerin çözümlenmesi ve en iyi çözüm yollarının bulunması, dünyada yoğun çabaların sarf edilmesine bağlıdır.”dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ, GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ DİLİNE, DİNİNE, RENGİNE BAKILMAKSIZIN,  MAZLUMUN YANINDA OLMAKTADIR, GELECEKTE DE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.”

Dünya insanlık dayanışması gününün aslında 2005 de BM genel kurulu tarafından dünyada fakirlikle mücadele edilmesi amacıyla ileri sürüldüğünü belirten Sayın Özkan:

“ Ülke liderleri ve devletler dayanışmayı 21. yüzyılında uluslararası ilişkiler dahilinde uluslararası temel değerlerden biri olarak resmiyete taşıdılar ve 20 Aralık gününü dünya insanlık dayanışması günü olarak ilan ettiler. 20 Aralık gününün dünya insanlık dayanışması günü olarak belirlenmesi, dünyada insan haklarına saygı duyulmasını ve kalkınmanın gerçekleşmesini sağlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti dünyada dayanışma ve gönül birliğine büyük önem veren ülkelerin başında gelmektedir. Ülkemiz gerek Osmanlı Dönemi gerekse cumhuriyetin ilanı sonrasında milletler arasında gönül birliği ve dayanışmanın sağlanması için çaba göstermiş, sıkıntı yaşadıklarında onlara kucak açmış, ülke dışındaki mazlum insanların da her zaman yanında olmuştur.” Diye ifade etti.

Türk milletinin tarih boyunca dünyadaki mazlum insanlarla dayanışma ve gönül birliği içinde bulunması yönündeki karnesinin hep parlak olduğunu vurgulayan Sayın Özkan: “Filistin, Afganistan, Irak, Suriye ve Yemen ve diğer mazlum milletlere doğal afetler veya savaş dönemlerinde gönderilen insani yardımlar gönül birliği ve dayanışmanın bariz örnekleri sayılmaktadır.” Dedi.

“DÜNYADA BARIŞ, KALKINMA VE İNSANİ KERAMETİN HAYATA GEÇMESİ İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞALIM.”

Tüm dünya milletlerinin refah ve huzur ortamında yaşamlarını devam ettirme temennisi ile Uluslararası İnsani Dayanışma Günü’ nü kutladığını belirten Özkan, sözlerini: “Kuranı Kerim, İslam ve vahdet vesilesi olan her şeyin şemsiyesi altında kalalım, Kuranı Kerim’ in emirleri ve Resulü Ekrem’ in siyerinden ayrılmayalım. Bu vesile ile dünyada barış, kalkınma ve insani kerametin hayata geçmesi için tüm gücümüzle çalışalım.” diyerek bitirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.