enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3678
EURO
35,1569
ALTIN
2.324,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Özkan’dan BAE Bakanına Sert Cevap

Özkan’dan BAE Bakanına Sert Cevap
21.12.2017
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan’dan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanına düzenlediği basın açıklaması ile cevap verdi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan basın açıklamasında;

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalardan sonra basın açıklaması yapan  Özkan: “Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik haddi aşan açıklamalarını hiçbir şekilde kabul etmek mümkün değildir. Türkiye, uluslararası hukuka ve vicdani değerlere dayalı, halkların tarihine, varlığına ve birliğine saygı duyan bir dış politika yürütmekte, uluslararası platformlarda da bu politikasını tutarlı bir şekilde dile getirmektedir. Aynı saygıyı da diğer devletlerden beklemek en büyük hakkıdır. Türkiye’nin, demokratik meşruiyeti esas alan bir siyasi duruşu vardır. Bu açıklamaları yapan ve aynı zihniyeti paylaşan bu yüzden de duruşumuzdan rahatsızlık duyan ülkeler olabilir. Bu durum, o ülkelere Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını sorgulamak ve yakışıksız ithamlarda bulunmak, tarihimizi ve tarihimizdeki saygıdeğer şahsiyetleri sorgulama hakkı veremez. Bu tarz bir yaklaşım, dostluk ve kardeşlik anlayışına ters düşmektedir.” Dedi.

 “ZALİMLERLE AYNI SAFTA BULUNANLARIN MEDİNE’Yİ KAHRAMANCA SAVUNAN FAHRETTİN PAŞA’YI HEDEF ALMALARI MANİDAR BİR DURUMDUR.”

Medine müdafaasının İslam’ın ve Peygamberimizin nasıl korunması gerektiğini gösteren ibretlik bir kahramanlık olayı olduğunu belirten Özkan: “Utanmadan, çekinmeden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın ecdadının, mukaddes emanetleri Medine’den çalarak İstanbul’a götürdüklerini söyleyecek kadar edepsizleşen şahıslara sözüm şudur ki,  o gün bizim ceddimiz kutsal emanetleri İstanbul’a ulaştırmasaydı, bugün Kudüs olayında olduğu gibi sizin ceddiniz oraları istilaya, işgale gelenlere seyirci kalacak, o emanetleri elleriyle teslim edeceklerdi. Ogün Fahrettin Paşa Medine’ deki emanetleri cansiperane bir şekilde, şehit olma adına savunurken, bugünde Cumhurbaşkanımız, kutsalımız olan Kudüs’ ü aynı şevkle savunmaktadır.” Diye ifade etti.

Akıllarını batıya, batıcılara ve Siyonizm’e kiralamış şahsiyetlere özellikle seslendiğini belirten Sayın Özkan konuşmasını:” Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse İslam’ın ve İslam’ın kutsal saydığı her şeyin tarih boyunca koruyucusu olan ceddimize söylenecek sözlere misli ile karşılık verecek irade ve duruşa fazlası ile sahibiz. Bu mana da Mısır’daki askeri darbeye destek veren Birleşik Arap Emirlikleri’nin,  tarihi ile onur ve gurur duyan bu millete ve değerlerine saygılı olmasını bekliyoruz. Bu bağlamda kendisini doğrudan ilgilendirmeyen hususlarda yaptığı açıklamalardan dolayı kınıyor ve bu açıklamalarını reddediyorum.” Diyerek bitirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.