enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
26°C

Özkan’dan Pekşen’e Tepki Geldi

Özkan’dan Pekşen’e Tepki Geldi
13.10.2017
A+
A-

AK Parti MKYK üyesi, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in, 15 Temmuz’la  ilgili söylediği “Darbeyi AKP’nin kendisi yaptı” sözlerine sert tepki gösterdi.

CHP’li Haluk Pekşen katıldığı bir televizyon programında 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, “Darbeyi AKP’nin kendisi yaptı” şeklinde açıklama yapmış, program sunucusunun “250 şehit var, bu çok ağır bir itham” sözleri üzerine de, ilk açıklamasına tüy dikercesine “Onlar öngörülemeyen sonuç” demişti.

”Yüzlerine nasıl bakacaklar?”

AK Parti MKYK üyesi, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP’li Pekşen’in bu açıklamalarını sert sözlerle eleştirerek; “CHP zihniyetinin bir tezahürünü daha hep birlikte görmüş olduk. Genel başkanlarının 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili “kontrollü darbe” şeklindeki talihsiz açıklamasının ardından şimdi de bir milletvekilleri çıkmış utanmadan darbeyi AK Parti kendisi yaptı diyor. 15 Temmuz’da canını bu vatan için feda etmiş 250 şehidimiz için de “Onlar öngörülemeyen sonuç” diyecek kadar alçalıyor. Bu açıklamalar şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor, gazilerimizin yüreğini kanatıyor. CHP’liler şehit ailelerimizin ve gazilerimiz yüzlerine nasıl bakacaklar?” dedi.

Ne Kılıçdaroğlu’nun, ne Pekşen’in, ne birkaç ay önce Mustafa Akaydın’ın, ne de Eren Erdem’in 15 Temmuz hain Fetö darbe girişimini kontrollü darbe şeklinde yorumlamalarının şaşırtıcı olmadığını söyleyen Özkan, bunun gerekçesi olarak da, “2010 yılında Fetö’nün düzenlemiş olduğu kaset kumpasıyla genel başkan Deniz Baykal görevden alınıp, yerine Kemal Kılıçdaroğlu getirilmiş, bu kaset skandalıyla birlikte CHP Fetö’nün vesayeti altına girmiştir. 2010’dan bugüne kadar CHP’nin söz ve eylemlerine baktığımızda Fetö’nün referansları ve motivasyonuyla hareket ettiği ortadadır. Bu bağlamda CHP’nin, tam anlamıyla kaset kumpası ile yüzleşmeden, o ihanetle mücadele etmeden ve 2010 sonrası Fetö’nün bu partiyi dizayn etme girişimlerini tersine çevirmeden, 15 Temmuz hain Fetö darbe teşebbüsünü anlayabilmesi mümkün olmayacaktır. 15 Temmuz’a darbe ve işgal girişimi demeyen, aziz milletimizin vermiş olduğu istiklal mücadelesini küçük gören, aşağılayan anlayış, hastalıklı, müstemlekeci, bu milletin değerleriyle kavgalı bir zihniyetin ve anlayışın ürünüdür.” ifadelerini kullandı.

”Bunun neresi kontrollü darbe?”

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 kez ölüm tehlikesi atlattığını söyleyen Özkan, “Bu darbe girişimi tarihin en kanlı darbe girişimlerinden biridir. O gece 250 şehit verdik, 2196 gazimiz var. Cumhurbaşkanımızın da atlattığı 3 ölüm tehlikesi var. Bunun neresi kontrollü darbe girişimi?” dedi.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’da havaalanından kaçarak bir evde saklandığını da hatırlatan Özkan, “Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da ölüm tehlikelerine rağmen İstanbul’a gelmiş vatandaşlarımızla buluşmuştur. Kılıçdaroğlu gibi havaalanından kaçarak birilerinin evinde saklanmamıştır. Bu utancın CHP’ye yetmesi gerekirken 15 Temmuz’da verdiğimiz demokrasi destanıyla alakalı yapılan bu şuursuz açıklamalar milletimizin vicdanında en ağır şekilde karşılığını bulacaktır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.