enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4768
EURO
34,9560
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Özkan;”Taşeron İşçilere Sözümüzü Tuttuk”

Özkan;”Taşeron İşçilere Sözümüzü Tuttuk”
24.12.2017
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan; Cumhurbaşkanımızın taşeron işçilerin kadroya geçirileceğini müjdelemesi sonrasından medya mensuplarına demeç verdi;

Sözlerine “AK Parti İktidarı’nın tek gayesi millete hizmet, davası adalet, düsturu Hakka ve halka hizmet olmuştur.”diyerek başlayan Özkan:” Hükümetimiz iktidarı boyunca verdiği tüm sözleri tutmuştur.

15 temmuz ihanetinin getirmiş olduğu sıkıntıların, maddi ve manevi olarak üstesinden gelmeyi bilmiş, duruşunu ve ferasetini asla kaybetmemiştir.” Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün verdiği müjde de, işçi kardeşlerimizin en önemli sıkıntısı olan kadrolu olarak çalışma konusunu üstü hal kapsamındaki 696 sayılı KHK ile kökten çözülmüştür.”dedi.

 “MESELEYİ KÖKTEN ÇÖZMÜŞ OLUYORUZ”

Taşeron yasasının içeriği hakkında bilgi veren Sayın Özkan sözlerine şöyle devam etti:

“Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 8 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Bu arada komisyonlar, taşeronlar da ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyorlar. Böylece işçi kardeşlerimizin en büyük sorunu olan ve uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz.” diye ifade etti.

“BUGÜN, BU SABAH İTİBARİYLE, KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERON KARDEŞLERİMİZ BUNDAN SONRA KADROLU İŞÇİ OLACAK.”

Tüm taşeron firmalarda çalışan vatandaşlarımızın, bekledikleri ve bir an önce de hayata geçmesini istedikleri bu düzenlemeyi yılbaşından önce hayata geçirme sözünü, bütçe görüşmeleri sırasında verdiklerini belirten Özkan; “Şimdi bu sözü tutmuş olmanın sevincini yaşıyoruz. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak. Bu süreci başından sonuna kadar büyük dikkat ve özveriyle takip eden Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve süreç boyunca desteklerini esirgemeyen Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca her fırsatta işçinin hakkını koruyup gözeten, her platformda bunu ısrarla dile getiren ve taşeron işçilerimizle ilgili yapılan bu tarihi gelişmenin baş mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ediyor, bu düzenlemenin işçi kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”diyerek sözlerine son verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.