enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5556
EURO
34,8951
ALTIN
2.430,18
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Ramazanoğlu’ndan Eğitim Kampanyasına Destek Geldi

Ramazanoğlu’ndan Eğitim Kampanyasına Destek Geldi
02.02.2018
A+
A-

64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” kampanyasına sonuna kadar destek verdiğini açıkladı.

Kampanya hakkında konuşan 64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu yaptığı açıklamada;

Geçtiğimiz günlerde başlatılan, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Değerli Hanımefendinin bizatihi desteğiyle devam eden “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” kampanyası Türkiye için çok önemli ve çok değerli bir kampanyadır.

2003 yılında Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülük ederek başlattığı “Haydi Kızlar Okula”, “Ana-Kız Okuldayız” gibi kampanyalar Türkiye’de kadınların okur-yazar oranlarının ve kız çocuklarının okullaşma oranlarının artırılmasında çok önemli bir rol oynamıştır.

Hala okuma-yazma bilmeyen kadınlarımızın olması büyük bir eksikliktir. Okuma-yazma oranlarının %100’e ulaşması için tüm ülke sathında Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Değerli Eşlerinin desteklemiş olduğu bu kampanya hem ülkede eğitim-öğretim seviyesini yükseltecek hem de yetişmiş insan kalitemizi başka bir noktaya taşımış olacak.

Denizli’miz için de bu kampanyayı çok değerli ve anlamlı buluyoruz. Denizli adına yapılması gereken ne varsa bu değerli kampanyanın gönüllü bir neferi olarak sahada aktif şekilde çalışmaya hazırız. Konuyla ilgili gerekli mercilerle iletişim halindeyiz. Denizli, %99,45 erkek ve %97,24 kadın okuma-yazma oranlarıyla yüksek ve ülke ortalamasının üzerinde olan illerimizden biri olsa da okuma-yazma bilmeme düzeyini sıfıra indirene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

İkinci bir hedefimiz ise çocukların 12 yıl temel eğitimlerini tamamlaması. Bu konuda hala Türkiye’de ciddi eksiklikler var. 2002 yılında kız çocuklarının okulda kalma süresi 4 yıl, erkek çocuklarının ise  5-5,5 yıldı. “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” gibi kampanyalarla kızlarımızın okulda kalma süresi ortalama 6,7 yıla, erkeklerin ise 8,5 yıla çıktı. Net okullaşma oranı ise son eğitim ve öğretim döneminde %82,54’e yükseldi.

Öte yandan ortaöğretim yurt meselesi de çok önemli. Köyde okuyan kız çocuğunun birinci 4 yılı bitirdikten sonra, ikinci ve üçüncü 4 yılı okumak için şehir merkezine gitmesi gerekiyor. Sosyal problemlerden olan yoksulluk ve kalacak yer sorunu yüzünden ilçe ve il merkezlerine gidemeyen kız çocuklarının eğitimi ailede feda edilen ilk eğitim oluyor. Ancak erkek çocuklarının eğitimine devam etmesi için bir formül üretiliyor. Denizli’de şu anda merkez ilçelerimiz; Pamukkale ve Merkezefendi, Denizli’ye yakın ilçeler; Sarayköy ve Honaz’da ortaöğretim yurtlarının yapılması hususunda girişimlerimiz oldu. Kimisi proje kimisi ihale aşamasında. İnşallah yurtlar tamamlandığında bu büyük eksiklik de giderilmiş olacak.

Bu ve bunun gibi kampanyaların ciddi bir ihtiyaca cevap vereceğini düşünüyorum. Bu kampanyayı çok önemsiyor, Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ve bu kampanyanın neticesinde Türkiye’nin eğitim-öğretim alanında yeni bir sıçrama yaparak 2023 hedeflerinde herkesin okuma-yazma bildiği bir hale gelmesini temenni ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.