enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3235
EURO
35,0702
ALTIN
2.307,96
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Şahin Tin, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesini Değerlendirdi

Şahin Tin, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesini  Değerlendirdi
13.12.2017
A+
A-

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülmekte olan 2018 yılı merkezi yönetim bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İnsan odaklı, etkin ve verimli bir bütçe hazırlandığını belirterek, “2018 yılı bütçesi, Ülkemizin geleceğini güçlendiren, güven ve istikrarımızı teminat altına alan bir bütçedir” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülmekte olan 2018 yılı merkezi yönetim bütçe tasarısına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Şahin Tin, 2018 yılı bütçesinin AK Parti hükümetlerinin hazırladığı 16’ncı bütçe olduğunu belirterek, “AK Parti iktidarları olarak 16 yıldır hazırlanan her bütçede siyasetimizin merkezine insanı koyduk ve milletimizin emanetine her ne pahasına olursa olsun sahip çıktık” dedi. Milletvekili Şahin Tin; “Ülkemizin her kuruşunu milletimizin her bir ferdinin hakkı olarak gördük ve bu hassasiyetle milletimize hizmet üretmenin gayretinde olduk. AK Parti iktidarlarımız boyunca 16 yıllık süreçte, büyümeyi hızlandırmak, enflasyonu düşürmek, gelir dağılımını iyileştirmek gibi temel konularda da mali disiplinden asla taviz vermeden hassas bir çalışma yürüttük. Bu süreçte tüm engellemelere ve 15 Temmuz gibi hain girişimlere rağmen, partimizin ve hükümetlerimizin aldığı kararlar sayesinde sürekli büyüyen ve her alanda gelişen bir Türkiye idealine milletimizi kavuşturmanın da haklı gururunu yaşadık” dedi.

 “EĞİTİM VE SAĞLIK ÖNCELİĞİMİZ”

 2018 Yılı merkezi yönetim bütçemizin üçte birinden fazlasının sadece eğitim ve sağlığa ayrıldığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “2002 yılında 11,3 milyar lira olan eğitim bütçemizi bugün 2018 yılında 134 milyar liraya çıkarttık. Eğitime ayırdığımız bu bütçeyle ülkemizin eğitim düzeyinin daha da yüksek noktalara ulaştırmanın gayretindeyiz. Böylece eğitime ayrılan kaynağın bütçe giderleri içeresindeki payı partimiz iktidarları döneminde 15 yıllık süreçte yüzde 9,4’ten yüzde 18’lere kadar çıkarttık. Yine bütçede sağlık alanında 2018 yılı için 127 milyar lira gibi ciddi oranda bir pay ayırıp yüzde 11,3 olan sağlık yatırımları ve harcamalarını 2018 yılı için yüzde 16,6’lara kadar çıkarttık” dedi.

 “TARIM SEKTÖRÜNÜ DESTEKLİYORUZ”

 Tarım sektörüne yapılan yatırımlara ve aktarılan desteklemelere devam edileceğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “15 yıllık bütçe sürecinde her dönem bütçe hazırlanırken tarım sektörüne ayrı bir değerlendirme yapılıyor. Çünkü Türkiye tarım alanları bakımından son derece zengin bir coğrafi konuma sahip. Bu alanda emek harcayan üreticilerimizi desteklemek bizim için öncelikli adımlarımızdandır. Bu bakımdan 2018 yılı bütçemizde tarımsal destek programları için 14,8 milyar lira tarım sektörü yatırım ödenekleri içinde 10,1 milyar lira olmak üzere, sadece tarım sektöründeki yatırımlar ve desteklemeler için toplamda 24,9 milyar lira pay ayrıldı” dedi.

 “SOSYAL DESTEKLERİ ARTIRDIK”

 Sosyal desteklere de önemli oranda bir kaynak ayırdıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “AK Parti hükümetleri olarak her zaman darda ve zorda olan vatandaşlarımıza kol kanat gerdik. Onların en zor zamanlarında yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Bu bağlamda 1.6 milyar lira olan sosyal desteklere ayrılan payı 50.8 milyar liraya çıkarttık. Öyle ki AK Parti iktidarımız döneminde sosyal destek ve harcama miktarını tam 32 kat artırdık. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ düsturuyla hareket ederek ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlarımıza ülkemizin imkânlarını seferber etmeye devam ediyoruz” dedi.

 “YATIRIM BÜTÇESİ YÜZDE 10 ARTIRILDI”

 Kamu yatırımlarının 2018 yılında da süratle devam edeceğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Büyüme ve istihdamı destekleme ve aynı zamanda ülkemizin rekabet gücünün artırılması bakımından kamu yatırımları büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda 2018 yılında yatırım ödeneğini bir önceki yıla oranla yüzde 10 daha artırarak 85 milyar liraya çıkartıldı. Böylelikle yatırım ödeneklerinin bütçe içindeki payını yüzde 11,2’ye yükseltmiş oluyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.