enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5988
EURO
34,7628
ALTIN
2.496,63
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Şahin Tin’den 12 Eylül Açıklaması

Şahin Tin’den 12 Eylül Açıklaması
12.09.2017
A+
A-

AK Parti Milletvekili Şahin Tin 37 sene önce gerçekleşen 12 Eylül darbesine ilişkin bir açıklama yayımladı. Tin;“Millet iradesini yok saymak, sokaklarda postal sesi duymak ve ülkemize yeni bir 12 Eylül yaşatmak isteyenlere bu kahraman millet 15 Temmuz’da olduğu gibi gerekli cevabı verecek ve bir daha asla darbelere müsaade etmeyecek” dedi.

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 12 Eylül askeri darbesinin üzerinden 37 yıl geçmesine rağmen halen yaralarının sarılamadığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ülke tarihinin kara bir lekesi olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “12 Eylül tarihinde yaşanan askeri darbe ile bu vatan uğruna nice canlar darağacına gönderildi. Masum insanlar olmadık işkence ve acılara, zulümlere ve baskılara maruz bırakıldı. Demokrasi rafa kaldırılıp, millet iradesi yok sayıldı. Tüm özgürlükler zincirlere vuruldu. Sokaklarda cirit atan cuntacı anlayış, milletimizin talihini kaderini ve yürüyüşünü durdurdu. Gözyaşı kan oldu ve oluk oluk sokaklarda aktı. Ülküsü vatan ve bayrak olan Mustafa Pehlivanoğlu gibi nice yiğitler sağcı ya da solcu demeden asılsız gerekçelerle ipe götürüldü. O dönem de milletimize düşmanlık eden hainler önce silahları masum halkımıza verdi ve sonrasında kardeşi kardeşe kırdırdı. Milletimiz yaşadığı bu kargaşalar karşısında çaresiz karanlık bir girdaba doğru sürüklendi” dedi.

MİLLETİMİZ İRADESİNE SAHİP ÇIKTI

Türkiye’de 12 Eylül 1980 tarihinde yaşananların 15 Temmuz 2016 gecesi Türk milletine ilham kaynağı olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Milletimiz, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı 12 Eylül’de olduğu gibi sessiz kalmadı. İradesini korumak ve liderine sahip çıkmak için sel olup sokaklara aktı. Çıplak yumruklarıyla tankların karşısına dikilerek, bayrağına, devletine, milletine ve vatanına canı pahasına sahip çıktı. Milletimizin bu kahramanca duruşu cuntacıların haince planladıkları emellerine ağır bir tokat indirdi. 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı destansı bir mücadele veren aziz milletimiz kendisi için karanlık bir yol çizen vesayet odaklarına ve maşalarına geçit vermedi” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.