enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Şahin Tin’den Üreticilere Müjde

Şahin Tin’den Üreticilere Müjde
29.11.2017
A+
A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, çeşitli afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelendiğini söyledi. Şahin Tin; “Üreticilerimizin 2017 yılı içinde yaşadıkları afetler nedeniyle uğradıkları mağduriyeti telafi ediyoruz ve kredi borçlarını 1 yıl erteliyoruz” dedi.

 

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 2017 yılı içinde çeşitli afetlere maruz kalan ve zarara uğrayan üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla 1 yıl ertelendiğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Üreticilerimiz zor şartlar altında gece gündüz demeden var gücüyle çalışıyor. Üretim aşamasında birçok zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Üretim konusunda büyük fedakârlıklar ortaya koyan çiftçilerimizi her açıdan desteklemek bizim temel hassasiyetlerimiz arasındadır. Bu bağlamda ilimiz başta olmak üzere ülkemiz genelinde 2017 yılında üreticilerimiz yaşadıkları afetler nedeniyle ekonomik anlamda bir daralma yaşamıştır. Bu sebeple hükümetimiz de üreticilerimize dönük bir kolaylık olması ve rahat bir nefes almalarını sağlamak için Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarını Bakanlar Kurulu kararı ile 1 yıl erteleme kararı almıştır” dedi.

 KARAR YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

 Bakanlar Kurulu kararının resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri arasında yaşanan afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 zarar gören üreticilerin, Banka ve Tarım Kredi Kooperatifi tarafından kullandırılan vadesi, taksit vadesi veya hesap devresi henüz gelmemiş olan ve bir yıl içinde dolacak, tarımsal kredi borçları vade tarihleri, taksit vadeleri veya hesap devrelerinden itibaren bir yıl süreyle ertelenmesine karar verildi. 1 Ocak’tan bugüne kadar olan sürede Banka ve Tarım Kredi Kooperatifi tarafından tasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarılmış kredi borçları da aralık ayının birinci işgünü itibarıyla, bugünden sonra tasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarılmış borçlar ise hasar tespit komisyonu kararı tarihini takip eden ayın birinci iş günü itibarıyla “faiz tahakkuk ettirilmeksizin” bir yıl ertelenecek” dedi.

 “DENİZLİ’DE 172 BİN 250 DEKARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ”

 Milletvekili Şahin Tin, Denizli ilinin 2017 yılı içinde neredeyse tüm ilçelerinde çeşitli afetler nedeniyle zarara uğrayan üreticilerin olduğuna dikkat çekti. Milletvekili Şahin Tin; “2017 yılı içinde yaşanan dolu, sel, aşırı yağış, vb afetler nedeniyle Denizli ilimize bağlı Acıpayam, Baklan, Bekilli, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerimizin toplam 226 mahallesinde 9 Bin 858 çiftçimizin, 172 Bin 250 dekar alanı zarara uğradı. Denizli ilimizde ürünleri çeşitli afetler nedeniyle 2017 yılı içinde zarara uğrayan ve hasar tespitleri yapılan üreticilerimizin borçları da bu kapsamda 1 yıl ertelenecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.