enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Şahin Tin;”Liderler ortak adım atmalı”

Şahin Tin;”Liderler ortak adım atmalı”
08.07.2017
A+
A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Almanya’nın Hamburg kentinde başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı G20 Liderler zirvesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şahin Tin; “Dünyayı kasıp kavuran terör sorununu aşmak G20 Liderler zirvesinde alınacak olan samimi kararlarla mümkün olacak” dedi.

Şahin Tin

Şahin Tin

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Almanya’nın Hamburg kentinde başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı G20 Liderler zirvesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Şahin Tin, G20 liderler zirvesinin 1999 yılında kurulan ekonomi temelli uluslararası bir platform olduğunu söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Bu zirve uluslararası ekonomik sistemin daha istikrarlı bir yapıya kavuşturulması bakımından son derece önemli bir zirve. Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen bu zirve, aynı zamanda küresel ekonomik karar alma süreçlerinde yükselen ekonomilerin temsil edilmesi açısından da son derece kritik bir öneme sahip. Çünkü G20 dünyadaki ekonominin %90’ını, ticaretin %80’ini ve dünya nüfusunun ise 2/3’ünü temsil ediyor. Dünyayı kasıp kavuran terör sorununun çözüme kavuşması dünyanın geleceği ve selameti açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle G20 Liderler zirvesine katılan liderlerin öncelikli olarak bu hususları ele alması beklenmekte” dedi.

Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil ediyor

Milletvekili Şahin Tin, G20 Liderler Zirvesinde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiğini aktardı. Tin “G20, 2008 küresel krizinin ardından liderler düzeyinde toplanmaya başlayan önemli bir zirve. Zirve gündemini meşgul eden başlıca konular, Uluslararası ticaret, Kalkınma, İstihdam, Sağlık, Dijitalleşmenin ekonomik ve sosyal etkileri, iklim değişikliği şeklinde belirlenmiştir. Ancak Türkiye’nin dönem başkanlığını yaptığı dönemde yani 2015 yılında yapılan zirvede G20’nin resmi gündemine terörle mücadele ve mülteci krizi de eklendi” dedi.

Dünya ülkeleri bu zirvede

Milletvekili Şahin Tin Avrupa, Amerika, Asya-Pasifik, Afrika ve Orta Doğudan ülkelerin katılımının yanı sıra dönem başkanlığını yürüten ülkeler tarafından davet edilen uluslararası kuruluşların da yer aldığını belirtti. Tin; “ G20 liderler zirvesine birçok dünya ülkesi katılıyor. Başta Türkiye olmak üzere Rusya, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, AB, ABD, Kanada, Brezilya, Arjantin, Meksika, Çin, Hindistan, Japonya, Endonezya, Güney Kore, Avustralya, Güney Afrika ve Suudi Arabistan yer alıyor. Yine dönem Başkanı ülkenin davetiyle de BM, IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Uluslararası çalışma Örgütü ve OECD gibi başlıca uluslararası kuruluşların temsilcileri de katılıyor. Ayrıca bu zirveyi 65 ülkeden 4.800 civarında gazeteci takip ediyor. Bu da dünya açısından zirvenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.