enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3678
EURO
35,1569
ALTIN
2.324,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Sancar, Sanayi Esnafı ile Buluştu

Sancar, Sanayi Esnafı ile Buluştu
18.06.2018
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili adayı Teoman Sancar seçim gezileri kapsamında Bakırlı Mahallesindeki sanayi esnafını ziyaret etti. Sancar”  Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız” dedi.

CHP Denizli 3.sıra Milletvekili adayı Teoman Sancar Bakırlı Mahallesi sanayi esnafı ile bir araya geldi. Esnafla sohbet edip dertlerini dinleyen Sancar çözüm yollarını anlattı” Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız. Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz.

”Esnafımız Hak ettiği değeri görecek”

Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız. Sosyal Güvenlik Vergi mükellefiyeti olduğu halde sigorta kayıt ve tescili yapmamış olan esnaf ve sanatkarlara 2008 yılı öncesinde vergi kaydı, şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler için de borçlanma hakkı tanıyacağız. Çıraklık ve kalfalık eğitimini birleştirerek kalfaların kısa vadeli sigorta primlerinin de devlet tarafından ödenmesini sağlayacağız. 18 yaşın üzerindeki kalfalara 24 aya kadar uzun vadeli sigorta primleri için kalfalık borçlanması getireceğiz. Meslek lisesi veya çıraklık eğitim merkezlerine devam eden gençleri istihdam eden esnaf ve sanatkarlara vergi indirimi, sigorta primi indirimi gibi destekler sağlayacağız. Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız. Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf şekilde iş yaparak haksız rekabet etmesini önleyeceğiz. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayacağız. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Böylece esnafımız rahat edecek, hakettiği değeri görecek.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.