enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Sancar’dan Tin’e Sert Cevap

Sancar’dan Tin’e Sert Cevap
19.06.2018
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili adayı Teoman Sancar partisine yönelik eleştirilere sert yanıt verdi. Sancar, “Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir terör örgütüyle, hiçbir teröristle, hiçbir zaman PKK ile bir araya gelmemiştir. Ama PKKlıları sınırda sınır mahkemeleri kurarak affeden, otobüslerin üzerinde gezdirerek miting yaptıranlar CHP’yi mesnetsiz eleştirenlerin ta kendisidir” dedi

[dropcap]C[/dropcap]HP Denizli Milletvekili Teoamn Sancar Ak Parti Denizli Milletvekili adayı Şahin Tin’in açıklamalarına sert yanıt verdi. Sancar ”Bu iktidarın çırpınışından başka bir şey değildir. Burada sanki Millet İttifakı’nın içinde bir başka parti de varmış gibi insanlara yalan yanlış bilgiler veriliyor, kamuoyu aldatılmaya çalışılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir terör örgütüyle, hiçbir teröristle, hiçbir zaman pkk ile bir araya gelmemiştir. Ama PKKlıları sınırda sınır mahkemeleri kurarak affeden, otobüslerin üzerinde gezdirerek miting yaptıran Şahin Tin’in partisinin, parti genel başkanının ta kendisidir. Onun için AKP’nin dengesiz tutarsız söylemleri artık toplumda itibar etmiyor.”dedi.

“Seviyesini ve Saygısını Korusun”

Konuşmasında hükümeti de eleştiren Sancar, “Vatandaş ekmek derdinde, ekmek verememişsiniz. Vatandaş eğitim derdinde fakat eğitim politikanız yok. Vatandaş sağlık derdinde sağlık politikanız yok. Vatandaş kredi derdinde, borcunu ödemek istiyor fakat verebilecek krediniz bile yok. Emekli, emekçi, öğrenci, öğretmen perişan. Şahin Tin’in topluma çıkıp söyleyecek lafı olmadığından Cumhuriyet Halk Partisi gibi şanlı, şerefli bir partiye laf atıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bir çizgisi olan, sadece ve sadece toplumda bireyi esas alan, onların özgürlüğünü ve demokrasisini esas alan bir parti. Bunu lekelemeye çalışıyor. Kendisi kendi yolunda siyasetini yapsın. Denizli’mizin havasını bozmasın. Denizli’mizde siyasetçilerin tadını kaçırmasın. Seviyesini ve saygısını korusun”dedi.

“Kendileri buraya Barzani’yi getirip halay çeken insanlar”

Geçmiş yıllarda yapılan ikili görüşmeleri ve müzakere sürecini de hatırlatan Sancar,”Şahin Tin’in bugüne kadar ağzından terörle ilgili bir lafını duymadık. Şimdi çıkıp da bunu söylüyor. Müzakere sürecini Cumhuriyet Halk Partisi yapmadı. Çadır mahkemelerinin Cumhuriyet Halk partisi kurmadı. Valilere emniyet müdürlerine komutanlara teröristlere operasyon yapmayın diye talimat veren de Cumhuriyet Halk Partisi değildir. Onlar öncelikle bunların cevaplarını versinler. Patlayan bombaların tüm sorumlusu bunlardır. Orada yanan canın, verilen şehitlerin sorumluları bunlardır.

İktidar partisi olarak terörle ilgili hiçbir yol alamamanın verdiği basiretsizlikten verdiği rahatsızlıktan dolayı cevap veremiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’ni, PKK’yla yan yana getirmeye çalışıyor. İnsan öncelikle hangi partinin milletvekili olduğunu bilecek. Bu partinin geçmişte neler yaptığını bilecek. Terörle ilgili söylemlerini bilecek. Kendileri buraya Barzani’yi getirip halay çeken insanlar. O halay çekenlerin partisinin mensubudur. Şahin Tin’in bu söylemlerini eshefle kınıyorum. Söylediklerinin tamamını kendilerine iade ediyorum.”dedi.

“Terörle mücadeleyi 17 yıldır çözmesi gereken parti AKP’dir”

Teoman Sancar, “PKK ile yan yana olup, onlarla oy pazarlığı yapan, onlardan oy devşirmeye çalışan direkt kendileridir. Geçmiş dönemlerde AKP ile ilgili Karayılan’ın desteklerini unutmamak gerekir. Bugün çıkıp da sanki Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olmuşta çadır mahkemelerini kurmuş gibi, müzakere sürecini yapmış gibi, Barzani ile halay çekmiş gibi bize iftira atmasına gerek yok. Tüm iftiraları kendi boyunlarını üzerindedir, kendi veballerinin üzerindedir. Bu memlekette terörü çözememişlerdir. Teröristin ne olduğunu anlayamamışlardır. Teröristle mücadele edememişlerdir. Son gün gelipte Kandil ayaklarıyla, Mümbiç ayaklarıyla milleti aldatmaya çalışmasınlar.

Terörle mücadeleyi 17 yıldır çözmesi gereken parti AKP’dir. Terör politikaları yoktur, terörle ilgili ürettikleri bir sonuç yoktur. Ama bu ülkede giden canlar vardır. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Ağlayan, üzülen analar babalar vardır, yetim kalan öksüz kalan çocuklarımız vardır. O yüzden lütfen terörle ilgili politika üretmeye çalışsınlar. Cumhuriyet Halk Partisi’ni bu iftiraların içine sokmasın. Kendisi Denizli’ye neler verebilecekse bunların siyasetini yapsın. Lütfen bir esnaf gibi vekil gibi toplumla barışık olmayı öğrensin.

Cumhuriyet Halk Partisi de Muharrem İnce de alabildiğine heyecanla, alabildiğine güç ve sevgiyle vatandaşın adeta sarılıp aktığı mitinglerde Türkiye’nin huzurlu mutlu yarınlarının temelini atıyor” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.