enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5702
EURO
34,9795
ALTIN
2.423,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Sarıgül, Denizli’de ‘Siyasi rakibim değil’ dediği Ali Babancan’ı ziyaret etti.. Yeni bir ittifak mı geliyor?

Sarıgül, Denizli’de ‘Siyasi rakibim değil’ dediği Ali Babancan’ı ziyaret etti.. Yeni bir ittifak mı geliyor?

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 29 Ekim’deki Denizli ziyaretinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın siyasi rakibi olmadığını belirtmişti. Sarıgül’ün bu açıklamasının ardından DEVA Partisi Genel Merkezi’nde Ali Babacan’ı ziyaret etmesi dikkatleri çekti.

Sarıgül, Denizli’de  Deda Haber muhabirinin yönelttiği soruya gündeme oturacak bir cevap vermişti. Deda Haber muhabirinin “Siyasi rakibiniz Ali Babacan ‘Silivri soğuktur cümlesinin unutulmalı, siyasi baskının ortadan kalkmalı’ sözleri hakkındaki yorumunuz nedir? sorusunu Sarıgül’e yöneltti. TDP Lideri sorunun ardından muhabirimize sağlığının iyi olup olmadığını sorarak şu yanıtı verdi: “Sağlığını merak ettim. Çünkü benim siyasi rakibim Ali Babacan değil. Benim siyasi rakibim Recep Tayyip Erdoğan. Tayyip bey birşey sorarsa cevap veririm. Her soruya cevap vermiyorum. Sen bizi hangi kategoriye koydun. Parti kuranlar söke söke kuracaklar. Parti kurmanın anısı olacak. ‘Ben küstüm parti kuruyorum’ böyle birşey yok. Bizim partimiz Türkiye Değişim Hareketi. Bizimki Ahmet’e Mehmet’e kızarak, ‘Ben bakan olamadım, ben şuraya gelemedim’ diyerek kurulan bir parti değil. Biz düşüncelerimizi iktidara taşınmasını istiyoruz. Bizim öykümüz var. Bizim türkümüz var. Bahsettiğiniz arkadaşın hangi türküsü var. Geçmişinde hangi olay var. TDP’nin tek rakibi var. O rakip de AK Parti’dir. TDP’nin tek rakibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz başka hiç kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Onların ne kategorileri, ne yürekleri, ne emekleri ne de geçmişteki siyasi çalışmaları yetmez. Önce sorun beyefendilere gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkanlığı, il başkanlığı yapmışlar mı? Hangi olaya baş kaldırmışlar? Ben yılların Baykal’ına karşı baş kaldırdım”  diyerek cevap vermişti.

Bu açıklamanın ardından Sarıgül’ün bugün DEVA Lideri Ali Babacan’ı ziyaret etmesi Kulislerde ‘Yeni bir ittifak mı doğuyor?’ soruları yankılandı. İkilinin gerçekleştirdiği toplantının ardından yayınlanan basın metninde;” “Ülkemiz zor günler geçiriyor. Her alanda sorunlarımız büyüyor. Ülkeyi yönetenlerin sorunlara çözüm üretme becerisi kalmamış durumda. Siyasette artık yeni çözümler gerekiyor. Bu çözümlerin de yeni siyaset ruhuyla ve kadrolarıyla yapılması gerekiyor.” İfadeleri kullanıldı. Bu da yeni ittifak söylentileri doğurdu.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.