enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Vekil Karaca, genç intiharları TBMM’ye taşıdı

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Silvan’da yaşanan genç yurttaşların intihar girişimlerini yerinde inceleyen CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, genç intiharlarını TBMM gündemine taşıdı. Gülizar Biçer Karaca, Genç yurttaşların intihar vakalarının araştırılması için araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Vekil Karaca, genç intiharları TBMM’ye taşıdı
14.12.2020
A+
A-

Kasım ayında Silvan’daki intihar olayları ile ilgili rapor hazırlamak üzere Diyarbakır’a gelen CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, çocukları intihar eden aileleri ziyaret etmiş, yerinde incelemelerde bulunmuştu. Gülizar Biçer Karaca Silvan’da ve yurdun dört bir yanında yaşanan intiharların nedeninin işsizlik , geleceksizlik ve güvencesizlik olduğuna dikkat çekti. ‘’Son yıllarda özellikle genç nüfus arasında intihar vakaları artış göstermektedir. İntihar vakaları sadece Silvan’da değil tüm ülkemizde artış göstermektedir. Gençler arasında işsizliğin artması, geleceksizlik ve güvencesizlik intiharların artmasının en büyük nedenidir.’’ dedi.

İNTİHARI ÖNLEMEK DEVLETİN SORUMLULUĞUNDA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın öncelikle gençler olmak üzere artan intihar vakalarının araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığına verdiği önergenin gerekçesinde son yıllarda intiharın gençler ve genç erişkin nüfusta artış gösterdiği ve tüm intiharların yaklaşık yüzde 25’i 15-24 yaş arasında gerçekleştiği bilgisi ve şu ifadeler yer almaktadır: ‘’Halk sağlığı sorunu olan intiharların araştırılması ve yeni intiharların önlenmesi gerekmektedir. Bireyin kendine yönelik s¸iddeti olan intihar olgusu, ancak bireyi bu eyleme iteleyen nedenlerin tespit edilmesiyle çözümlenebilir.’’ Yaşam hakkının en temel insan hakkı olduğunu belirten Gülizar Biçer Karaca intiharın önlenebilir olduğunu ve bunun da devletin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Gülizar Biçer Karaca başta Silvan’da yaşanan intiharlar olmak üzere artan intihar vakalarının araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması hususunda konunun takipçisi olacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.